• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fynsk gullasch med kartoffelmos

5. marts 2025 by John Frøslev 1 kommentar

Opskriften er en gammel fynsk egnsret.
Fynsk gullasch, serveret med kartoffelmos kan laves på både stribet
flæsk, okse – eller skinkekød. Løgene tilberedes nøjagtig som brunede
kartofler. Snyd ikke med kartoffelmosen ved at bruge pulver. En hjem-
melavede mos af kartofler, tilsat en god smørklat, lidt mælk og smagt
til med salt er uden sammenligning så meget bedre.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
400g stribet flæsk i tern
1 spsk. Flydende fedtstof
2 dl. Vand
1 dl. Tomatpuré
1 spsk. Timian
½ spsk. Paprika
2 stk. æbler, gerne sure
1 spsk. Salt
1 tsk. Peber
25g smør
2 spsk. Sukker
125g perleløg

Start med at skære flæsket i tern ca. 1x1x1 cm.

brun flæsketernene i en gryde med lidt fedtstof

tilsæt vand og tomatpuré til gryden.
lad retten simre i 45 – 60 min.

Sukkeret brunes til karamel på en stegepande, smørret tilsættes til
karamelmassen, tilsæt perleløg direkte fra frost. karamelliser nu
løgene og tilsæt æbler skåret i tern

de sidste 2 min. Tilsættes derefter gryden med

flæsketerningerne. Serveres med en hjemmelavede

kartoffelmos, evt. med en skål cremefraiche blandet
med skyr ved siden af.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Fynsk gullasch med kartoffelmos
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Aktuelle Madplan for uge 10
Next Post: Grøntsagssovs til Spaghetti »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme