• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøntsagssovs til Spaghetti

9. marts 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Betegnelsen grøntsag eller grønsag anvendes indenfor ernæringslære
og i kulinarisk sammenhæng om den gruppe af planter, som bliver anvendt
ernæringsmæssigt, men ikke regnes for at tilhøre grupperne blomst, frugt,
nød, urt, krydderi, korn eller gryn.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
230g gulerødder
230g løg
230g knoldselleri
200g champignon
2 spsk. Flydende fedtstof
3 dl. Rødvin
2 ds. Tomater, hakkede
70g tomatpuré
1 dl. Olivenolie
Salt og peber
evt. sukker

Start med at hakke gulerødder, løg, champignon og knoldselleri i mini

hakkeren til en konsistens som hakket kød.

Brun de hakkede grøntsager i lidt fedtstof i en gryde, tilsæt tomatpuré
kog det lidt ind så der sker en fordampning, derefter tilsættes rødvin

som igen koges ind til ca. halvdelen.
tilsæt hakkede tomater og olivenolie, simrer nu i ca. 2 – 3 timer ligesom
hvis du lavede en klassisk bolognese.

så skal den lige sætte sig og så skal der smages på den og om den skal
justeres med salt, peber og sukker.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Spaghetti med grøntsagssauce og parmesanost
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Fynsk gullasch med kartoffelmos
Next Post: Vikingegryde med kartoffelmos og surt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme