
Betegnelsen grøntsag eller grønsag anvendes indenfor ernæringslære
og i kulinarisk sammenhæng om den gruppe af planter, som bliver anvendt
ernæringsmæssigt, men ikke regnes for at tilhøre grupperne blomst, frugt,
nød, urt, krydderi, korn eller gryn.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
230g gulerødder
230g løg
230g knoldselleri
200g champignon
2 spsk. Flydende fedtstof
3 dl. Rødvin
2 ds. Tomater, hakkede
70g tomatpuré
1 dl. Olivenolie
Salt og peber
evt. sukker
Start med at hakke gulerødder, løg, champignon og knoldselleri i mini

hakkeren til en konsistens som hakket kød.

Brun de hakkede grøntsager i lidt fedtstof i en gryde, tilsæt tomatpuré
kog det lidt ind så der sker en fordampning, derefter tilsættes rødvin

som igen koges ind til ca. halvdelen.
tilsæt hakkede tomater og olivenolie, simrer nu i ca. 2 – 3 timer ligesom
hvis du lavede en klassisk bolognese.

så skal den lige sætte sig og så skal der smages på den og om den skal
justeres med salt, peber og sukker.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Spaghetti med grøntsagssauce og parmesanost
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar