
Vikingegryden er en af de mest kendte retter gennem tiderne,
og findes i dag, i moderniserede udgaver på nettet. Kyllingebryst
kan erstattes med mørbrad som er i den original opskrift.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
Kartoffelmos:
750g kartofler
1½ dl. Mælk
3 spsk. Smør
salt og peber
Vikingegryde:
450g kyllingebryst
100g cocktailpølser
1 stk. løg
1 stk. Peberfrugt, rød
200g champignon
3 fed hvidløg
125g bacon
3 spsk. Smør
3 spsk. Hvedemel
5 dl. Vand
1 stk. hønsebouillionterning
2 tsk. Paprika
3 tsk. Karry meget gerne Madras-karry
1 spsk. Tomatpure
1 spsk. Ketchup
1,25 dl. Madlavningsfløde
Whisky efter smag
Start med at koge kartoflerne i saltet vand, når de er møre hældes vandet fra.

tilsæt smør og mælk, mos kartoflerne godt, evt. med en kartoffelmoser eller
elpisker. Smag til med slat og peber.
Vikingegryde:
skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykker
hak hvidløg fint. Rens kyllingebrysterne og skær dem i tern eller strimler
skær pølserne i mindre stykker.

I en gryde tilsættes lidt fedtstof, herefter tilsættes løg, peberfrugt, champignon
og hvidløg, steg det godt. Herefter hældes det over på en tallerken/skål.

sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt en smule fedtstof, steg kylling og pølser
indtil det her fået lidt farve. Hæld også det over i tallerkenen/skålen med de
stegte grøntsager.
smelt 3 spsk. Smør i gryden, træk gryden fra varmen og pisk 3 spsk. Mel i
smørret, så du får en smørbolle.

tilsæt 1 dl. Vand af gangen og rør det godt ud, når alt vandet er tilsat, så
tilsættes 1 hønsebouillionterning som piskes god ud saucen.
tilsæt paprika, tomatpure, ketchup og fløde.
smag til med salt og peber.
Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i saucen og det hele
varmes godt igennem.
Server sammen med kartoffelmos og sprødstegte bacon skiver, som
drysses over kartoffelmosen.
det er tid til servering.

Dagens tallerken. Vikingegryde med kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar