Bøffen i burgeren er lavet med hakket svinekød – eller som det hedder
her i landet grisekød. Krydret med soyasauce, hvidløg og frisk koriander.
Hertil en sprød agurkesalat med chili og lime, en burger med smag
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
250g hakket grisekød
2 tsk. soyasauce
1 fed hvidløg
1 håndfuld friske koriander
2 spsk. Olie
2 stk. burkerboller, store
4 blade grøn salat
1 stk. løg, lille
Lidt frisk basilikum og koriander
Salt og peber
Agurkesalat:
½ stk. agurk, eller 1 skoleagurk
Et drys salt
1 spsk. olie
½ stk. chili, rød
1 stk. lime
Start med at ælte kødet med soyasauce, knust hvidløg,
og hakkede koriander
Form til 2 flade bøffer á ca. 125g
Brun bøfferne på en varm pande med olie
Skru ned for varmen, og steg i ca. 4 min. på hver side,
til de er gennemstegte
Krydr med salt og peberSkær agurken i skiver, evt på skrå
Bland med salt, limesaft, olie, og fintsnittet chili
Lun bollerne, flæk dem, og fyld med bøffernes stegesky, salatblade
Løgringe, basilikum og koriander.
Server burgeren med agurkesalat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Asiatisk burger med agurkesalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar