Boeuf bourguignon er måske en af de mest kendte tradionelle
franske retter. Stort set er boeuf bourguignon en stuvning af
oksekød med grovere struktur, braiseret i rødvin og oksefond,
tilsmagt med røget flæsk, hvidløg, løg, gulerødder og krydderurter.
Med tilbehør af perleløg/skalotteløg og små champignons
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers)
900 g oksekød (tykkam i tern)
1 stk. løg, stort
2 stk. gulerødder
Olie til stegning
Mel til at pudrer kødet med
250 g Champignon
5 dl. Bourgogne, rød
Salt, peber
1 stk. citron, citronsaft
100 g Røget flæsk, magert
1 stk. porre
1 fed hvidløg
Smør
20 stk. skalotteløg
3 dl. Bouillon
1 stk. krydderbuket
2 tsk. maizena
Sukker,
persille.
Det røget flæsk skæres i tern
Flæsketerningerne ristes lysebrunt i smør/olie på en pande
Tages op og lægges i en gryde med låg, som kan gå i ovnen
Kødet skæres i grove terninger
Drys lidt mel over kødterningerne
Brun dem i fedtstoffet på panden
Tag dem af panden og læg dem i gryden med flæsketerningerne
Krydr med salt og peber
Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern
Brun det let, på panden
Fordel grøntsagerne over kødet, krydr med salt og peber
Læg krydderbuketten i gryden
Hæld vin ved samt lidt bouillon, til kødet er dækket, læg låg på
Sæt gryden i en forvarmet ovnen ved 160 gr i 1 time
Skum skyen i gryden for fedt
Jævn skyen en anelse med maizena
Sovsen smages til
Pil skalotteløgene del dem evt. hvis de er for store
Brun skalotteløgene i 1 spsk. Smør og 1 spsk. Sukker
Tilsæt ¾ dl. Rødvin ved, og dame dem møre
Halver/skiver champignonerne og damp dem 2 – 3 min
I smør sammen med saften af 1 citron
Når kødet er mørt fjernes krydderbuketten
Tilsæt løg og champignon til kødet
Rør det hele god rund og hæld det i et serveringsfad
Drys med hakket persille og server råstegte kartofler til
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bourgognegryde med Franske råstegte kartofler,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar