• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bourgognegryde

16. september 2017 by John Frøslev 4 kommentarer

Boeuf bourguignon er måske en af de mest kendte tradionelle
franske retter. Stort set er boeuf bourguignon en stuvning af
oksekød med grovere struktur, braiseret i rødvin og oksefond,
tilsmagt med røget flæsk, hvidløg, løg, gulerødder og krydderurter.

Med tilbehør af perleløg/skalotteløg og små champignons
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)
900 g oksekød (tykkam i tern)
1 stk. løg, stort
2 stk. gulerødder
Olie til stegning
Mel til at pudrer kødet med
250 g Champignon
5 dl. Bourgogne, rød
Salt, peber
1 stk. citron, citronsaft
100 g Røget flæsk, magert
1 stk. porre
1 fed hvidløg
Smør
20 stk. skalotteløg
3 dl. Bouillon
1 stk. krydderbuket
2 tsk. maizena
Sukker,
persille.

Det røget flæsk skæres i tern

Flæsketerningerne ristes lysebrunt i smør/olie på en pande

Tages op og lægges i en gryde med låg, som kan gå i ovnen
Kødet skæres i grove terninger

Drys lidt mel over kødterningerne  
Brun dem i fedtstoffet på panden

Tag dem af panden og læg dem i gryden med flæsketerningerne

Krydr med salt og peber
Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern
Brun det let, på panden

Fordel grøntsagerne over kødet, krydr med salt og peber

Læg krydderbuketten i gryden

Hæld vin ved samt lidt bouillon, til kødet er dækket, læg låg på
Sæt gryden i en forvarmet ovnen ved 160 gr i 1 time
Skum skyen i gryden for fedt
Jævn skyen en anelse med maizena
Sovsen smages til
Pil skalotteløgene del dem evt. hvis de er for store

Brun skalotteløgene i 1 spsk. Smør og 1 spsk. Sukker

Tilsæt ¾ dl. Rødvin ved, og dame dem møre  
Halver/skiver champignonerne og damp dem 2 – 3 min

I smør sammen med saften af 1 citron
Når kødet er mørt fjernes krydderbuketten  
Tilsæt løg og champignon til kødet
Rør det hele god rund og hæld det i et serveringsfad

Drys med hakket persille og server råstegte kartofler til

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bourgognegryde med Franske råstegte kartofler,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Bourgognegryde

Previous Post: « Råstegte Franske kartofler
Next Post: Kødboller med ris, grønne linser og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme