Med et strejf af Østens eksotiske varme krydderier, fremtræder
denne ret. Varm, specie og med en lækker smag og med en grøn
salat, fuldender det måltidet.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers)
200 g hakket Kalv/flæsk
3 dl. Basmati ris
5 dl. Vand
½ stk. løg
1 dl. Linser, grønne
2 tsk. salt
1 – 1½ tsk. karry
½ stk. løg
1 – 1½ spsk. Hvedemel
½ tsk. spidskommen
½ tsk. allehånde
½ tsk. peber
½ tsk. salt
Lidt olie til stegning
Start med at koge linserne halv møre i let saltet vand
Kom hakkede kød, mel, salt og peber i en skål
Riv ½ løg i farsen og bland det sammen
Lav 12 – 15 kødboller af kødblandingen
Tilsæt lidt olie på en pande og varm op
Brun kødbollerne ved høj varme
Hak det andet ½ løg fint
Kom olie i en gryde og svits det fint hakkede løg
Tilsæt vand og kog op
Tilsæt linserne og kødbollerne
Tilsæt salt, karry og risen, læg låg på gryden
Kog ved høj varm i ca. 1 min.
Skrue ned til 2. rør rundt engang imellem ca. 12 min.
Trækkes fra varmen, og trækker i ca. 10 min. lav imens salaten
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kødboller med ris, grønne linser og salat.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar