• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kødboller med ris, grønne linser og salat

19. september 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Med et strejf af Østens eksotiske varme krydderier, fremtræder
denne ret. Varm, specie og med en lækker smag og med en grøn
salat, fuldender det måltidet.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 – 3 pers)  
200 g hakket Kalv/flæsk
3 dl. Basmati ris
5 dl. Vand
½ stk. løg
1 dl. Linser, grønne
2 tsk. salt
1 – 1½ tsk. karry
½ stk. løg
1 – 1½ spsk. Hvedemel
½ tsk. spidskommen
½ tsk. allehånde
½ tsk. peber
½ tsk. salt
Lidt olie til stegning
Start med at koge linserne halv møre i let saltet vand  
Kom hakkede kød, mel, salt og peber i en skål

Riv ½ løg i farsen og bland det sammen  
Lav 12 – 15 kødboller af kødblandingen

Tilsæt lidt olie på en pande og varm op

Brun kødbollerne ved høj varme  
Hak det andet ½ løg fint  
Kom olie i en gryde og svits det fint hakkede løg  

Tilsæt vand og kog op  
Tilsæt linserne og kødbollerne

Tilsæt salt, karry og risen, læg låg på gryden  
Kog ved høj varm i ca. 1 min.  
Skrue ned til 2. rør rundt engang imellem ca. 12 min.  
Trækkes fra varmen, og trækker i ca. 10 min. lav imens salaten

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kødboller med ris, grønne linser og salat.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Kødboller med ris grønne linser og salat

Previous Post: « Bourgognegryde
Next Post: Pizzasnegle med oksekødsfyld »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme