• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Råstegte Franske kartofler

7. september 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Kartoffelplanten er en 25 – 100 cm høj urt, der er almindeligt dyrket for
sine store, stivelsesholdige rodknolde. Kartoflen hører til blandt verdens
mest dyrkede afgrøder. De overjordiske dele af planten er giftige, og det
gælder i et vist omfang også knolde, som har ligget i jordoverfladen, så de
er blevet grønne.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
400 g kartofler
2 spsk. Olivenolie/olie
2 spsk. Smør
Salt og friskkværnet peber
Vask kartoflerne grundigt eller skræl dem  
Skær dem i mindre tern ca. 1x1x1 cm  
Kom kartoffelternene op i en skål med koldt vand

Lad kartoffelternene stå i ca. 15 min, for at fjerne stivelsen  
Rør rundt i skålen og hæld vandet ud  
Læg kartoflerne til tørring på et rent viskestykke

Dup kartoflerne helt tørrer med lidt køkkenrulle/viskestykke  
Varm en pande op med olivenolie og smør på  
Når det er smeltet hældes kartoflerne på panden

Steger nu i ca. 20 min ved middel varme  
Til de er gyldne og møre  
Ryst dem nogle gange undervejs  
Krydr med salt og peber  
Klar til servering.

Dagens tilbehør, Franske råstegte kartofler med et drys persille,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Råstegte Franske kartofler

Previous Post: « Boeuf à la mode
Next Post: Bourgognegryde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme