• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kyllingebryst med bacon og æbler

8. december 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I denne tid hvor mange bliver lidt fedtforskrækket, skal man ikke
tænke så meget over ingredienserne i denne opskrift, men
usædvanligt godt smager det.  
En mager kylling som bliver piftet op med masser af piskefløde,
fremkalder den gode smag.  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
300 g kyllingefilet uden skind
60 – 70 g bacon, sliced
Et halvt æble
1 fed hvidløg
Lidt timian, tørret
Salt og peber
Sauce.:
15 – 20 g smør
1 spsk. Hvedemel
2½ dl. Piskefløde
1 spsk. Dijonsennep
1 bdt. Persille, frisk og fint hakket
Salt og peber
300 g spidskål

Start med kyllingebrysterne, rens dem for urenheder  
Giv dem 2 snit på tværs af brystet, så der fremkommer 2 lommer

Kom æblebåde i lommerne på kyllingebrystet  
Pak hvert kyllingebryst ind i bacon  
Krydr med peber og timian evt. salt alt efter hvor salt baconet er  
Skær hvidløget i tynde skiver  
Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad

Fordel hvidløgsskiverne over kyllingebrysterne  
Sæt fadet i en forvarmet oven 200 gr. Alm. Ovn i 20 – 30 min.  
Spidskålen halveres på langs, skær stokken fra

Blancheres i kogende vand tilsat lidt salt i 4 – 5 min

 Lægges derefter i koldt vand  
Lægges i et dørslag og drypper af  

Smelt lidt smør i gryden og vend kålen i smørret

Sauce.:  
Smørret smeltes i en gryde  
Mel tilsættes og piskes godt sammen  
Væden fra kyllingen og fløde tilsættes

Lidt efter lidt under piskning  
Smages til med dijonsennep, salt og peber  
Tilsæt lidt hakket persille til sidst.  
Kylllingebrysterne anrettes på letkogte spidskål    
Og saucen hældes ved  
Serveres med små pillekartofler  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kyllingebryst med bacon og æbler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Kyllingebryst med bacon og æbler

Previous Post: « Osso buco i gryde
Next Post: Kalvetykkam med svampe og æbler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme