• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvetykkam med svampe og æbler

11. december 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Årstiden taget i betragtning, er det jo tid for simreretter i køkkenet.
Et dejligt stykke kød til dette formål er kalvetykkam, som bliver
dejligt mørt og lækker og så skal det ikke stå hele dagen og snurrer.
Vi går til den.

 Ingredienser.:(8 – 10 pers)
1, 4 kg kalvetykkam, i tern Ca. 1,2 kg
750g champignoner, eller blandet svampe
1 dl. Hvidvin eller æblemost
5 dl. Cremefraiche 38%
2 tsk. Groftsalt
Peber, friskkværnet
2 spsk. Finthakket timian, frisk
4 stk. æbler, Ingrid marie eller lign.
2 spsk. Finthakket persille
1 spsk. maizena
Ca. 1 kg. Kartofler, kogte og groft moset som tilbehør
Start med at skære kødet ud i stykker på ca. 2 x 3 x 2 cm

Tag en stegegryde og tilsæt smør
Lad smørret blive gyldent, brun kødstykkerne godt over det hele

Tag ikke for mange kødstykker ad gangen, så vil de koge
i stedet for at stege. Forsæt med at brune alle kødstykkerne
Tag kødstykkerne op, efterhånden som de er brunet og stil til side
Steg champignonerne i ca. 5 – 6 min, i samme gryde

Kom kødet tilbage i gryden med champignonerne i  
Tilsæt hvidvin eller æblemost

Hvis det er hvidvin, lad det koge lidt ind
Tilsæt så cremefraiche, timian, salt og peber
Retten skal nu simrer i ca. 45 – 60 min. Under låg

Del æblerne i både
Tilsæt æblerne i de sidste 5 min af rettens stegetid.
Tag kød og champignon op af gryden
Kog bouillonen lidt ind til ønsket smag er opnået

Jævn saucen med lidt maizena
Kog op og smag til med salt, peber og evt. timian
Kom kød og champignon tilbage i gryden med saucen

Vend finthakket persille i retten lige inden serveringen.
Serveres med groft mosede kartofler og agurksalat/agurker
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Kalvetykkam med svampe og æbler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Kalvetykkam med svampe og æbler

Previous Post: « Kyllingebryst med bacon og æbler
Next Post: Æbleskiver »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme