Chokolade er et nydelsesmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør
og sukker. Sojalecitin tilsættes som emulgator.
Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en
opkvikkende og stimulerende virkning.
Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af
indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har
intet indhold af kakaotørstof, men nogle af de mørkeste chokolader
har et indhold af 85 – 90% kakao.
En gammel opskrift fra begyndelsen af 1900tallet, men som stadig
kan få mundvandet til at løbe.
køkkenet kalder
Ingredienser: (6 pers.)
1,75 liter sødmælk
2½ dl. vand
125g kogechokolade (i stedet for chokolade kan der bruge kakao 120g)
50g kakao
40g sukker
15g kartoffelmel
1 dl. piskefløde
Tvebakker
Start med at røre kakaoen ud i lidt vand og koges derefter i ca 10 min.
Chokoladen udblødes i resten af vandet
Kog nu cacao og chokoladen sammen i ca. 10 min.
Tilsæt 1½ liter mælk sammen med sukkeret
Kartoffelmelet udrøres i resten af mælken
Tilsættes den kogende suppe, efter at gryden er trukket fra varmen
fløden piskes og hældes over suppe med anretningen
små tvebakker serveres til
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Chokoladesuppe med tvebakker og flødeskum
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar