I modsætning til mange andre rejearter er Nordsørejen eller dybvandsrejen
rød både før og efter kogningen.
Danske fartøjer lander rejerne uforarbejdede enten ferske eller frosne
Føden består af mikroskopiske krebsdyr og orme. Nordsørejen er selv
betydningsfuld føde for de vigtigste af vores konsumfisk.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
250 g rejer
500 g spinat, frisk
25 g smør
salt og peber
3 stk. æg, hårdkogte
Gratinsovs:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
2½ dl. fløde/mælk
salt og hvid peber
50 g parmesanost
Gratinering:
2 spsk. parmesanost, revet
25 g smør
Nip og skyl spinaten godt
Smelt smørret i en gryde
kom spinaten i og damp den under låg et par minutter.
krydr med salt og peber
Fordel spinaten i 4 smurte ovnfaste portionsforme
Pil æggene og skær dem i tynde skiver
læg æggeskiverne taglagte på spinaten
Fordel rejer over æggeskiverne
Smelt fedtstoffet til gratinsovsen i en lille gryde
tilsæt mel og rør det godt sammen
Tilsæt fløde/mælk lidt ad gangen, under stadig omrøring
rør den glat og ensartet, lad sovsen småkoge i ca. 4 – 5 min.
krydr med salt og peber
Rør den revet ost i
fordel sovsen over rejerne i portionsformene
Drys med revet ost og læg smørklatter øverst
Gratinér ved god varme, 200 gr. i 8 – 10 min.
til osten er gylden, dem må ikke blive brun, så smager den bitter
Tid til servering
Dagens forret, Rejer Florentine med flüte, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar