• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rejer Florentine

14. januar 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

I modsætning til mange andre rejearter er Nordsørejen eller dybvandsrejen
rød både før og efter kogningen.
Danske fartøjer lander rejerne uforarbejdede enten ferske eller frosne
Føden består af mikroskopiske krebsdyr og orme. Nordsørejen er selv
betydningsfuld føde for de vigtigste af vores konsumfisk.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
250 g rejer
500 g spinat, frisk
25 g smør
salt og peber
3 stk. æg, hårdkogte
Gratinsovs:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
2½ dl. fløde/mælk
salt og hvid peber
50 g parmesanost
Gratinering:
2 spsk. parmesanost, revet
25 g smør

Nip og skyl spinaten godt

Smelt smørret i en gryde
kom spinaten i og damp den under låg et par minutter.

krydr med salt og peber
Fordel spinaten i 4 smurte ovnfaste portionsforme

Pil æggene og skær dem i tynde skiver
læg æggeskiverne taglagte på spinaten

Fordel rejer over æggeskiverne

Smelt fedtstoffet til gratinsovsen i en lille gryde
tilsæt mel og rør det godt sammen
Tilsæt fløde/mælk lidt ad gangen, under stadig omrøring
rør den glat og ensartet, lad sovsen småkoge i ca. 4 – 5 min.
krydr med salt og peber

Rør den revet ost i
fordel sovsen over rejerne i portionsformene

Drys med revet ost og læg smørklatter øverst
Gratinér ved god varme, 200 gr. i 8 – 10 min.
til osten er gylden, dem må ikke blive brun, så smager den bitter

Tid til servering

Dagens forret, Rejer Florentine med flüte, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Forret

Previous Post: « Chokoladesuppe med tvebakker
Next Post: Cremet Grønsagssuppe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme