• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget landskinke med grønlangkål og brunede kartofler

19. december 2015 by John Frøslev 10 kommentarer

En traditionel gammel ret er landskinke med grønlangkål og
brunede kartofler.  
Landskinken kan udskiftes med hamburgerryg, skinke eller
røget landskinke.  
En nem og hurtig middagsret som man aldrig bliver træt af.  

Vi går til den.

Ingredienser.:(2pers)  
Ca. 750 g røget landskinke (til 2 gange)
4 stk. laurbærblade
6 – 8 stk. peberkorn
Lidt salt
Grønlangkål.:
300 g grønkål, frost
2 dl. Piskefløde
3 – 4 dl. Sødmælk
25 g smør
3 spsk. Hvedemel
2 spsk. Sukker
Lidt salt
Brunede kartofler.:
1 gl. små kartofler
15 g smør
6 – 8 spsk. Sukker
Lidt vand  

Sæt en gryde med vand over god varme og kog op  
Tilsæt lidt salt og 3 – 4 stk laurbærblade, 6 – 8 stk. peberkorn  
Når vandet koger, lægges landskinken i gryden og der
skrues ned for varmen

Simrer nu i ca. 45 min. Under låg  
Lad skinken blive i kogevandet, men træk gryden fra varmen
Grønlangkål.:  
Sæt en gryde over med piskefløde, mælk og grønkål  

Kog langsomt op  
Rør en smørbolle af 25 g smør og 3 spsk. Hvedemel

Når gryden med grønkålen koger skrues ned for varmen  
Den hakkede grønkål piskes godt ud i mælk/fløde blandingen  
Tilsæt lidt af smørbollen, pisk den godt ud i grønkålblandingen  
Fortsæt med at tilføje smørbollen til ønskede konsistens er opnået  
Tilsæt 2 spsk. Sukker

Smag til med salt og evt. mere sukker  
Brunede kartofler.:  
Sæt en pande over god varme  
Kom 6 – 8 spsk. Sukker på panden  

Ryst panden så sukkeret fordeles i et jævnt lag  
Hold nu øje med panden, det går lige pludselig meget hurtigt  
Når sukkeret har fået en karamelsagtig farve tilsættes en god klat smør

Skyld kartoflerne i koldt vand

Tilsæt dem til karamelblandingen på panden

Ryst dem godt rund i karamellen  
Skrue lidt ned for varmen, men ikke for meget, karamellen
skal stadig være flydende
 
Bliver karamellen for stiv tilsættes meget lidt vand  
Vend forsigtig kartoflerne hele tiden til farven er pæn karamelagtig    
Tag landskinken op af kogevandet

Skær den i pæne skiver  
Og der er klar til servering.  

Dagens tallerken, Røget landskinke med grønlangkål og
brunede kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Røget Landskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Previous Post: « Kyllingeschnitzel med mango/klementinkompot og pasta
Next Post: Culottesteg med pomfritter, bearnaisesauce og tomatsalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme