
En traditionel gammel ret er landskinke med grønlangkål og
brunede kartofler.
Landskinken kan udskiftes med hamburgerryg, skinke eller
røget landskinke.
En nem og hurtig middagsret som man aldrig bliver træt af.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2pers)
Ca. 750 g røget landskinke (til 2 gange)
4 stk. laurbærblade
6 – 8 stk. peberkorn
Lidt salt
Grønlangkål.:
300 g grønkål, frost
2 dl. Piskefløde
3 – 4 dl. Sødmælk
25 g smør
3 spsk. Hvedemel
2 spsk. Sukker
Lidt salt
Brunede kartofler.:
1 gl. små kartofler
15 g smør
6 – 8 spsk. Sukker
Lidt vand
Sæt en gryde med vand over god varme og kog op
Tilsæt lidt salt og 3 – 4 stk laurbærblade, 6 – 8 stk. peberkorn
Når vandet koger, lægges landskinken i gryden og der
skrues ned for varmen

Simrer nu i ca. 45 min. Under låg
Lad skinken blive i kogevandet, men træk gryden fra varmen
Grønlangkål.:
Sæt en gryde over med piskefløde, mælk og grønkål

Kog langsomt op
Rør en smørbolle af 25 g smør og 3 spsk. Hvedemel

Når gryden med grønkålen koger skrues ned for varmen
Den hakkede grønkål piskes godt ud i mælk/fløde blandingen
Tilsæt lidt af smørbollen, pisk den godt ud i grønkålblandingen
Fortsæt med at tilføje smørbollen til ønskede konsistens er opnået
Tilsæt 2 spsk. Sukker

Smag til med salt og evt. mere sukker
Brunede kartofler.:
Sæt en pande over god varme
Kom 6 – 8 spsk. Sukker på panden

Ryst panden så sukkeret fordeles i et jævnt lag
Hold nu øje med panden, det går lige pludselig meget hurtigt
Når sukkeret har fået en karamelsagtig farve tilsættes en god klat smør

Skyld kartoflerne i koldt vand

Tilsæt dem til karamelblandingen på panden

Ryst dem godt rund i karamellen
Skrue lidt ned for varmen, men ikke for meget, karamellen
skal stadig være flydende
Bliver karamellen for stiv tilsættes meget lidt vand
Vend forsigtig kartoflerne hele tiden til farven er pæn karamelagtig
Tag landskinken op af kogevandet

Skær den i pæne skiver
Og der er klar til servering.

Dagens tallerken, Røget landskinke med grønlangkål og
brunede kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar