• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner

26. september 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra det gode gamle danske bondekøkken henter vi i dag ribbenstegen.
Ribbensteg er der et utal af varianter på, men denne er lidt anderledes
og med en fantastisk smag, lad være med at sætte næsen op efter en
klassisk ribbensteg, for det er det ikke, men godt smager det.  

Ribbensteg er skåret af svinebryst, kogestykke, stegestykke eller slag.  
Koge- og stegestykket deles, enten så kogestykket er lidt større end
stegestykket eller i lige store stykker.  

Tidligere var ribbensstegen oftest skåret af kogestykket, sværen ridses
med ½ cm. mellemrum.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. ribbensteg, ca.900 g, nok til 2 dage eller sandwich
1½ tsk. Salt, groft
2 spsk. Timianblade, friske
5 stk. laurbærblade
½ liter vand
3 – 4 stk. timian, frisk
3 stk. æbler
3 stk. rødløg, i både
100 – 150 g figner, tørrede
Timiansauce.:  
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
½ liter mælk
2 spsk. Timianblade, frisk hakkede
½ tsk. Salt
Peber
Evt. kulør
Tilbehør.  
500 g kogte kartofler gerne aspargeskartofler  

Start med at skærer et æble i både  
Tag ca. 60 g af løgene  
Læg æblebåde og løg i en lille bradepande  

Tag stegen og gå den efter på sværen om den er skåret helt ned til kødet

Gnid salt ned imellem sværen sammen med timianblade

Sæt halve laurbærblade ned imellem sværen på stegen  
Placer stegen oven på æble/løg bådene i bradepanden

Tilsæt ca. ½ liter vand  
Steg ribbenstegen midt i ovnen ved 200 gr. I ca. 1½ time  
Er sværen ikke sprød når tiden er gået  
Hældes væden fra stegen og giv den ca. 10 – 15 min under grillen  

I et ildfast fad lægges løg i både  
Fignerne skæres ud i 3 – 4 stimler pr. figne  
Blandes sammen med løg  
Skær et kryds i toppen af de sidste 2 æble ca. 2 cm. Dybt  
Stil dem på løg og figenblandingen.

Stil fadet med æbler, løg og figner i ovnen, ved siden af stegen  
Bag dem med den sidste time  
Timiansauce.  
Lav en bechamelsauce af smør, mel og mælk  
Den skal være ret tyk  
Tilsæt 2 spsk. Frisk hakkede timianblade

Si skyen fra stegen og skum fedtet fra  
Tilsæt skyen til bechamelsaucen til ønskede konsistens er opnået  
Smag til med salt og peber evt. kulør  
Lad saucen koge under omrøring i ca. 1 – 2 min.  
Serveres med kogte kartofler  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Ribbensteg med bagte løg æbler og figner

Previous Post: « Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød
Next Post: Röstirulle med mascarpone, skinke og gratineret med revet gruyereost »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme