• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød

23. september 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra det Italienske køkken kommer her en klassisk Italiensk ret, spaghetti
amatriciana. Amatriciana er en af de første tomatsauce og som går tilbage
til den 18. århundrede. Den første skriftlige referat af pasta med
tomatsauce kan findes i 1790 kogebogen L´Apicio Moderno af
kok Francesco Leonardi.  

Amatriciana opskriften blev mere og mere berømt i Rom i det 19. og
tidlige 20 århundrede. Opskriften blev særdeles godt modtaget og hurtigt
blev den betragtet som en klassisk sauce af det romerske køkken.
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
250 g spaghetti
1 dl. olivenolie
1 stk. løg, lille
2 fed hvidløg
100 g bacon i tern
1 ds. Tomater, flåede
2 spsk. Tomatkoncentrat
1 – 1½ tsk. Sukker
Salt og peber
Parmesan
1 stk. flute eller et hvidløgsflute fra frost
Oregano, en håndfuld
Start med at hakke løg fint

Hak ligeledes hvidløg fint

Skær baconet ud i tern ca. 1x1x1 cm

Varm en spsk. Olie i en gryde og kom baconet i

Steges til det begynder at brune, ca. 10 min ved middel varme  
Tilsæt løgene og lad dem snurre med i et par minutter  

Tilsæt hvidløg og rør rundt, må ikke brune  
Tilsæt flåede tomater og tomatkoncentrat

Tilsæt sukker, oregano og kværn et par omgange med sort peber
Sænk varmen til laveste blus og lad saucen simre i 20 min uden låg
Varm ovnen op til 200 gr. Knus det andet fed hvidløg, kom det i en skål
Tilsæt 3 spsk. Olivenolie og lidt salt  

Hak lidt frisk oreganoen og rør det i olien  
Skær en ridse ned igennem flutet og kom hvidløgs- oregano- olie i  
Rist brødet i ovnen 10 min.  
Kog pastaen al dente i en stor gryde med saltet vand  

Sigt vandet fra og rør pastaen sammen med sovsen  
Server med det samme med masser af friskrevet parmesan og hvidløgsbrød.  
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød

Previous Post: « Kalvefrikassé med blomkål
Next Post: Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme