Fra det Italienske køkken kommer her en klassisk Italiensk ret, spaghetti
amatriciana. Amatriciana er en af de første tomatsauce og som går tilbage
til den 18. århundrede. Den første skriftlige referat af pasta med
tomatsauce kan findes i 1790 kogebogen L´Apicio Moderno af
kok Francesco Leonardi.
Amatriciana opskriften blev mere og mere berømt i Rom i det 19. og
tidlige 20 århundrede. Opskriften blev særdeles godt modtaget og hurtigt
blev den betragtet som en klassisk sauce af det romerske køkken.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
250 g spaghetti
1 dl. olivenolie
1 stk. løg, lille
2 fed hvidløg
100 g bacon i tern
1 ds. Tomater, flåede
2 spsk. Tomatkoncentrat
1 – 1½ tsk. Sukker
Salt og peber
Parmesan
1 stk. flute eller et hvidløgsflute fra frost
Oregano, en håndfuld
Start med at hakke løg fint
Hak ligeledes hvidløg fint
Skær baconet ud i tern ca. 1x1x1 cm
Varm en spsk. Olie i en gryde og kom baconet i
Steges til det begynder at brune, ca. 10 min ved middel varme
Tilsæt løgene og lad dem snurre med i et par minutter
Tilsæt hvidløg og rør rundt, må ikke brune
Tilsæt flåede tomater og tomatkoncentrat
Tilsæt sukker, oregano og kværn et par omgange med sort peber
Sænk varmen til laveste blus og lad saucen simre i 20 min uden låg
Varm ovnen op til 200 gr. Knus det andet fed hvidløg, kom det i en skål
Tilsæt 3 spsk. Olivenolie og lidt salt
Hak lidt frisk oreganoen og rør det i olien
Skær en ridse ned igennem flutet og kom hvidløgs- oregano- olie i
Rist brødet i ovnen 10 min.
Kog pastaen al dente i en stor gryde med saltet vand
Sigt vandet fra og rør pastaen sammen med sovsen
Server med det samme med masser af friskrevet parmesan og hvidløgsbrød.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar