• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Röstirulle med mascarpone, skinke og gratineret med revet gruyereost

29. september 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag går vi i det Schweiziske køkken og laver rösti som er en schweizisk
kartoffelret. Den bliver spist til morgenmad i kantonen Bern, men har
spredt sig til hele landet.  

Mange schweizere betragter den som en nationalret. Den bruges både
som hovedret og som tilbehør til andre retter. Rösti er revne rå eller
kogte kartofler stegt i olie eller smør.  

Kartoffelblandingen bliver stegt på panden, gerne med revet ost på.
I tyskland findes rösti under navnene Reibekuchen og kartoffelpuffer.
Egnsbestemte varianter er talrige.  

Hovedindholdet er revne kartofler, de kan være groft eller fintrevne.
Nogle tilsætter æg for at binde dem sammen. Kartoffelpandekagen
vidner om efterkrigstidens behov for billige opskrifter af let tilgængelige
råvarer. I Tyskland er der flere opskrifter med kartofler, kål og andre
billige råvarer end i noget andet europæisk land.
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:( 2 pers)  
1 stk. kartoffel, sød
3 stk. kartofler, store eller bage
3 stk. gulerødder
4 skiver Skinke, tykke
100 g. mascarpone ost
En lille håndfuld revet gruyere ost (til gratineringen)
1 stk. løg
2 stk. æg
1 bundt Purløg
Salt og peber
Tilbehør.
Grøn salat og tomater
Start med at skrælle kartofler og gulerødder

Riv dem på den grove side af rivejernet

Læg de revede kartofler og gulerødder i en sigte, så saften kan løbe af  
Pres den sidste væde fra kartofler og gulerødder  
Skær løget i fine tern, blandes sammen med kartoflerne

Pisk æggene let  
Hæld æggeblandingen over kartofler, løg og gulerødderne

Bland det hele godt sammen  
Smag til med salt og peber  
Tænd ovnen på 200 gr  
Læg et stykke bagepapir på en bageplade  
Fordel kartoffel blandingen i en tykkelse på ca. 1½ – 2 cm

Tryk det lidt sammen med en paletkniv  
Bag det i ovnen i ca. 30 min.  
Tag det ud af ovnen og lade röstien køle lidt af

Lad den blive på bagepapiret  
Hak nu purløg fint  
Bland mascarpone ost med purløgene

Smag til med salt og peber  
Smør blandingen på röstien  
Læg et til to lag skinke så skinken dækker hele rösti pladen

Smør nu et lag af ost/purløg blandingen på skinken

Rul nu röstien sammen som en roulade, meget forsigtigt

Brug det bagepapir som röstien ligge på, til at rulle med  
Riv lidt gruyere ost på toppen af röstirullen

Gratiner den under grillen i ca. 10 min  
Pas på den ikke bliver sort på toppen.

Tages ud af ovnen  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Röstirulle med skinke, mascapone og gruyerer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Röstirulle med mascarpone skinke og gratineret med revet gruyerost

Previous Post: « Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner
Next Post: Nakkekoteletter med paprika og løse ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme