Der findes næsten ikke en ret, som mere signalerer dansk sommer
end smørstegt rødspætte med nye kartofler og remoulade eller
persillesovs.
Rødspætten er en fladfisk, der findes overalt i de danske farvande.
Den er i øvrigt udbredt fra Middelhavet til Island og Hvidehavet.
Den foretrækker steder, hvor bunden består af sten, sand og grus.
De unge rødspætter findes på lavt vand, men de voksne foretrækker
10 – 15 meters dybde.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g rødspættefileter med lidt tykkelse
3 spsk. hvedemel
salat og friskkværnet peber
30g smør til stegning
1 stk. citron
Grøn kartoffelsalat:
5-600g kartofler, faste gerne aspargeskartofler kogte og afkølet
½ stk. icebergsalat, snittes fint
2 stilke bladselleri, skåret i skiver på skrå
2 stk. asparges, grønne skåret i små stykker
Grøn Dressing:
2 dl. Creme fraiche 38%
1-2 spsk. citronsaft
salt og peber
1 bundt hakket persille
1 spsk. Løvstikkeblade, friske og hakkede
Paprikasmør:
50g smør, blødgjort
3 spsk. Tomatketchup
1 – 2 tsk. paprika
friskkværnet peber
4 stk. store, ½ cm. tykke citronskiver
Kartoffelsalaten:
start med at skære kartoflerne i skiver
Rør creme fraichen lind med lidt koldt vand
smag til med citronsaft, salt og peber
Vend hakket persille og løvstikke i dressingen
Snit salaten i fine strimler og fordel dem i bunden af et lavt fad
Læg halvdelen af de skive kartofler, bladselleri i skiver over
Dæk med halvdelen af dressingen, læg resten af kartofler
og grøntsager på
Fordel resten af dressingen over dem.
Rødspættefileterne: vendes i mel tilsat salt og peber
Klap det blidt ind i rødspætten på begge sider, ryst det overflødige mel af
Brun smørret på en pande og steg rødspættefileterne ved middel varme
ca. 3 min. på oversiden (den side der er flået) og steg 2 min.
på den anden side.
Træk panden fra varmen og lad rødspættefileterne hvile et par min.
Paprikasmør: bland smørret med tomatketchup, paprika og peber
Kom smørblandingen i en sprøjtepose med en stjernetyle
Skær 4 pæne skiver af citronen ½ cm tykke
Læg citronskiverne på en tallerken
Top paprikasmørret op på hver citronskive
Stil citronskiverne i køleskabet, så smørret kan blive stift og kold
Læg citronskiverne med paprikasmør på fisken lige før serveringen
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Meunierestegte rødspættefileter med grøn
kartoffelsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar