
Mojito er en cocktail, der stammer fra Cuba.
Majito’en var Ernst Hemingways favoritdrink, og fås i et utal af
varianter. Den indeholder dog altid mynteblade, lys rom og lime.
Her er den forvandlet til en dessert, med samme ingredienser
som i cocktailen.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 stk. )
Mørdejsbund:
100g blødt smør
60g flormelis
korn af en ½ vaniljestang
et nip salt
1 stk. æg
50g mandelmel
150g hvedemel
Romganache:
100g hvid chokolade
50g piskefløde
2 – 3 spsk. Rom, hvid
Limecurd med mynte:
1 blad husblas
12 stk. mynteblade
200g sukker evt. rørsukker
6 stk. limefrugter, skal og saft af frugterne
2 stk. æg
60g blødt smør
1 dråbe grøn konditorfarve
Pynt:
1 dl. piskefløde, piskes til skum
1 spsk. usaltede pistacienødder, grofthakket
Mørdejsbund:
Rør smør, flormelis, vanilje-korn og salt sammen

Rør æg i, tilsæt mandelmel og hvedemel
ælt dejen forsigtigt sammen (kort tid)

Pak dejen ind i husholdingsfilm, læg på køl i ca. ½ time
Rul dejen ud på et meldrysset bord

Stik den ud i cirkler lidt større end formene

Beklæd tærteformene med dejen
Stil formene i fryseren i mindst 1 timer
Varm ovnen op til 190gr.

Læg bagepapir i hver tærtebund og fyld op med tørrede ærter

Forbag tærtebundene i ca. 10 minutter

Fjern ærterne og bagepapir, og bag bundene i 5 min. mere
Romganache:
Hak chokoladen fint

Opvarm fløden til lige under kogepunktet

Hæld den varme fløde over chokoladen

Vent i 2 min. og rør så forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet

Smag til med rom
Fordel romganachen i bunden af de 4 tærter

Sæt dem på køl i 1 time
Limecurd med mynte:
læg husblas i blød, i en skål med koldt vand
Stød myntebladene og 1 spsk. af sukkeret i en morter

Kom myntesukker, resten af sukkeret, limesaft,

fintrevet lime skal og æg i en gryde

Varm gryden langsomt op under piskning
indtil massen tykner og når en temperatur på 83 gr.
Træk gryden fra varmen
Vrid husblas fri for vand, og opløs det i limecurden
Tilsæt det bløde smør, og rør 1-2 dråber grøn
konditorfarve i limecurden

Blend massen med en stavblender
Pres den herefter gennem en finmasket si, så den bliver glat og din

Fordel limecurden oven på rommoussen, og sæt på køl i mindst 2 timer

Hak pistacienødderne groft

Pynt tærterne med flødeskum og pistacienødder, serveret kolde

Det er tid til servering

Dagens kage, Mojito-tærte, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar