
Vi bevæger os igen ind i det Italienske køkken og laver
saltimbocca. Saltimbocca eller Romana som betyder
”hopper ind i munden” er en italiensk kødret, lavet af kalvekød,
spegeskinke og salvie.
Saltimbocca eller Romana regnes som en typisk ret for
Rom og Lazio, men varianter findes også i andre regioner,
samt i Schweiz og Spanien.
En tynd skive af spegeskinke (helst parmaskinke)
og et salvieblad fæstnes med en tynd skive kalveschnitzel og steges.
I andre regioner laves de som ruller og steges. Schnitzlerne
serveres med skysovs, hvidt brød og ærter.
Vi bliver i Rom og laver Saltimbocca ’en som den italienske
mamma ville gøre.

Ingredienser.:(2 pers)
300 g kalveschnitzler
4 skiver parmaskinke
1 bdt. salvieblade, friske lille bundt
1 tsk smør/olivenolie
1 dl hvidvin, tør
1 dl marsala, tør (Italiensk dessert vin)
1 spsk. mel
salt peber
2 stk tandstikker
1 stk citron, økologisk
1 håndfuld babyspinat
80 g ærter, frosne
20 g parmesan, revet
1 dl polenta
2 dl mælk
2 dl vand
Kom mælk og vand i en gryde, varm op ved middel varme

Når mælken/vand koger piskes polentaen ud i det
Pisk til det tykner let
Tilsæt ærter og parmesan, smag til med salt og peber
Den færdige polenta skal have samme konsistens
som kartoffelmos

Sæt til side og hold det varmt Bank schnitzlerne tyndt ud
mellem 2 stykker plastik (så sprøjter det ikke rundt i køkkenet)

Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke og placer et
stort salvieblad øverst
Sæt salviebladet fast med en tandstik

Varm smør og olie på en pande over god varme
Bland mel med lidt salt og peber og dup kødsiden på
schnitzlen ned i det

Steg nu først på parmaen i 1 minuts tid, så på kød/melsiden 1 – 2 min
Tag kødet af panden
Tilsæt hvidvin og marsala på panden og kog det ind,
mens der røres med et blødt piskeris

Når det er kogt ind til halvdelen, lægges kødet på panden igen

Simrer nu med et par minutter og tages af panden
Når saucen hænger ved, monteres den med lidt smør
Vend babyspinaten med olivenolie og citronsaft
Anret med polenta i bunden, kød ovenpå og herpå grønt.
Slut af med at maskere med en skefuld sauce fra panden
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Saltimbocca, pandesovs og ærtepolenta,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar