• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Saltimbocca med pandesovs og ærtepolenta

24. februar 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi bevæger os igen ind i det Italienske køkken og laver
saltimbocca. Saltimbocca eller Romana som betyder
”hopper ind i munden” er en italiensk kødret, lavet af kalvekød,
spegeskinke og salvie.  

Saltimbocca eller Romana regnes som en typisk ret for
Rom og Lazio, men varianter findes også i andre regioner,
samt i Schweiz og Spanien.
En tynd skive af spegeskinke (helst parmaskinke)
og et salvieblad fæstnes med en tynd skive kalveschnitzel og steges.

I andre regioner laves de som ruller og steges. Schnitzlerne
serveres med skysovs, hvidt brød og ærter.  
Vi bliver i Rom og laver Saltimbocca ’en som den italienske
mamma ville gøre.  

Ingredienser.:(2 pers)
300 g kalveschnitzler
4 skiver parmaskinke
1 bdt. salvieblade, friske lille bundt
1 tsk smør/olivenolie
1 dl hvidvin, tør
1 dl marsala, tør (Italiensk dessert vin)
1 spsk. mel
salt peber
2 stk tandstikker
1 stk citron, økologisk
1 håndfuld babyspinat
80 g ærter, frosne
20 g parmesan, revet
1 dl polenta
2 dl mælk
2 dl vand
Kom mælk og vand i en gryde, varm op ved middel varme

Når mælken/vand koger piskes polentaen ud i det  
Pisk til det tykner let  
Tilsæt ærter og parmesan, smag til med salt og peber  
Den færdige polenta skal have samme konsistens
som kartoffelmos

Sæt til side og hold det varmt Bank schnitzlerne tyndt ud
mellem 2 stykker plastik (så sprøjter det ikke rundt i køkkenet)

Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke og placer et
stort salvieblad øverst  
Sæt salviebladet fast med en tandstik

Varm smør og olie på en pande over god varme  
Bland mel med lidt salt og peber og dup kødsiden på
schnitzlen ned i det  

Steg nu først på parmaen i 1 minuts tid, så på kød/melsiden 1 – 2 min  
Tag kødet af panden  
Tilsæt hvidvin og marsala på panden og kog det ind,
mens der røres med et blødt piskeris

 Når det er kogt ind til halvdelen, lægges kødet på panden igen  

Simrer nu med et par minutter og tages af panden  
Når saucen hænger ved, monteres den med lidt smør  
Vend babyspinaten med olivenolie og citronsaft  
Anret med polenta i bunden, kød ovenpå og herpå grønt.    
Slut af med at maskere med en skefuld sauce fra panden  
Det er tid til servering  

Dagens tallerken, Saltimbocca, pandesovs og ærtepolenta,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Saltimbocca pandesovs og ærtepolenta

Previous Post: « Thaigrød med koriander og æbletern
Next Post: Forårsruller Kinesiske »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme