• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Thaigrød med koriander og æbletern

19. februar 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra det eksotiske Thailand henter vi denne grød, en spicy udgave med en
bliver den jo ikke ringere af, en noget anderledes fornemmelse af grød,
men spændende og fremragende smag. Isæt topping ’en er alle pengene
værd, den sidder lige i skabet og godt afstemt til grøden.
Den skal prøves, vi går i gang.

Ingredienser.: (4pers)  
2 – 3 spsk smør/fedtstof
2 stk zittauerløg, grofthakkede
320 g perlebyg
2 dl grønsagsbouillon
1 l karolines krydret thaisuppe
Topping.:  
2 stk æbler, i tern på 7x7x7 mm
300 g edamamebønner
2 spsk sesamfrø, ristede
1 spsk limesaft, friskpresset
½ tsk korianderfrø, knust
½ dl korianderblade, friske og grofthakkede

Vend æbler, edamamebønner, sesamfrø, limesaft, knuste korianderfrø
og korianderblade sammen. Smag til med yderlige limesaft, salt og peber
Tag en tykbundet gryde sæt den over god varme  
Pil og hak løgene

Kom smørret i gryden og lad det bruse af  
Tilsæt de hakkede løg og svits i ca. 2 min  
Tilsæt perlebyg og svits i yderligere 2 min

Tilsæt bouillon og kog perlebyggen ved svag varme
og under låg i ca. 5 min
Hæld thaisuppen på og kog ca 20 – 30 min til den
har konsistens som grød

Rør ind i mellem i grøden  
Anret grøden i dybe skåle/tallerkner.
Kom toppingen på den varme grød og server.

Dagens tallerken, Thaigrød med koriander og æbletern,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød Tags: Thaigrød med koriander og æbletern

Previous Post: « Frikadeller med spicy stuvet hvidkål
Next Post: Saltimbocca med pandesovs og ærtepolenta »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme