• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Forårsruller Kinesiske

27. februar 2015 by John Frøslev 3 kommentarer

Om det er fordi der er forår i luften, ved jeg ikke, men det inspirerede mig
til at lave hjemmelavede forårsruller uden E-nummere. Det er en dejlig
nem hurtig middagsret til en travl hverdag og som de fleste sætter pris på.  

Forårsrulle er det danske navn på en udbredt østasiatisk madret. Den kan
tilberedes på forskellige måder, men består altid af en pastalignende tynd
dej som er pakket om et fyld, som kan bestå af kød, fisk eller grønsager.  

Forårsruller kan være rå, friturestegt, men der findes også kogte varianter.
Navnet forårsrulle kommer af den kinesiske præference at servere den til
forårsfesten. I Vietnam hedder retten Chá cuôn. På Filippinerne hedder
den lumpia, som er et låneord fra kinesisk, men vi holder os til det danske,
forårsrulle og jeg har det helt fint med det.
Vi går i køkkenet

Ingredienser.:(13 – 15 stk)  
1 pk forårsrulle dej  20 x 20 cm (frost)
¼  hvidkålshoved, snittet fint
3 stk gulerødder, skåret i julienne
2 stk citrongræs, finthakket
4 stk forårsløg, finthakket
1 stk skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
½ stk chili, rød finthakkede
150 g champignon, hakkede
1 spsk ingefær, frisk revet
50 g bønnespire
250 g svin, kalv hakket
150 g små rejer
2 stk æg
2 spsk soja
2 spsk ris vin
3 spsk fiskesovs
2 spsk mælk
2 spsk olie
2 spsk maizena, til lim
Start med at slå æggene ud i en skål  
Tilsæt 2 spsk mælk  
Pisk dem hurtigt sammen  
Tilsæt lidt salt og peber  
Varm en pande op over god varme  
Tilfør lidt olie  

Hæld ægge blandingen på panden  
Steg den nogle få minutter  
Træk panden fra varmen og stil den til afkøling  
Når æggekagen er afkølet rulles den sammen til en lang pølse

Skær den nu i smalle ringe 2 – 3 mm i bredden og læg den til side.  
Nu bliver det ligesom æggenudler, smager bare bedre

Snit alle grønsagerne

Varm en pande op til god varme  
Tilfør lidt olie  
Kom den hakkede fars på panden, skil og brun den

Tilsæt 1 spsk soja og 2 spsk ris vin  
Tilsæt 3 spsk fiskesovs og smag til med peber  
Tag den brunede fars af panden over i en skål  
Rist champignonerne på en tør pande ved god varme

Kom lidt olie på panden igen over god varme  
Tilsæt grøntsagerne lidt ad gangen  
Sauter den i 3 min og kom dem over i skålen med farsen  

Fortsæt til der ikke er flere snittede/hakket grønsager  
Kom det hele tilbage på panden og bland det godt  
Tilsæt 1 spsk revet ingefærd. Gi’ det ca 2 min med god varme  

Tilsæt 1 spsk soja og smag til med fiskesovs, hvis det er nødvendigt  
Træk panden fra varmen og stil til afkøling.  
Bland 2 spsk maizena med lidt vand, lim til forårsrulle dejen  

Tag 2 stk forårsrulle dej og læg på bordet (det er meget tyndt, så derfor 2 stk)
Læg en spiseske fuld af fyldet fra panden på den nederste tredjedel af dejen

Læg lidt æggenudler og bønnespire ovenpå fyldet  
Læg lidt rejer øverst på fyldet  
Vip snippen ind over fyldet og rul sammen  
Rul en gang og saml så siderne indover

Rul igen, så du nu har en facon som en konvolut  
Smør lidt lim (maizena) på indersiden  
Rul nu hurtigt limen tørrer meget hurtigt  
Du har nu en færdig forårsrulle, klar til frituren eller fryseren

til senere brug, løs frys dem i fryseren, så kan der altid tages det antal man
skal bruge.  Ellers så er det bare over i frituregryden 180 gr eller i fritøsen,
10 – 12 min lidt mindre hvis de ikke kommer lige fra fryseren

En nem og hurtig middagsret serveret med kinesisk soja

Dagens tallerken, Hjemmelavede forårsruller med kinesisk soja,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Forårsruller kinesiske

Previous Post: « Saltimbocca med pandesovs og ærtepolenta
Next Post: Mørksej i tomatsovs med porre/champignon relish og bagt kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme