• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kimchi-jjiggae Koreansk specialitet

17. april 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Kimchi-jjiggae eller kimchi-gryderet er en jjiggae eller gryderet-lignende
koreansk ret, lavet med kimchi og andre ingredienser, såsom svinekød
eller skaldyr, spidskål, løg og tofu i tern. Det er en af ​​de mest almindelige
gryderetter i det koreanske køkken. 
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
450g Kimchi, skåret i mundrette stykker
250g Nakkefilét
½ pk. Tofu, fast
3 stk. forårsløg
1 stk. løg
1 spsk. sukker
1 spsk. gochugaru, koreanske chillieflager
1 – 2 spsk. gochujang, chili pasta
1 tsk. ristet sesamolie

Suppebasen:
7 stk. ansjoser, tørrede
80g daikon, Kinaradisse skåret i tynde skiver
½ pk. Tofu, fast
1 ark. Kombu eller kelp tang
3 stk. forårsløg, rødderne
9,5 dl. Vand/Bouillon (evt. gris – kylling)

Start med suppebasen, kom ansjoser, radise, forårsløg og
tørret tang i en gyde

tilsæt 4 kopper vand og kog i ca. 10 min. over medium varme
sænk varmen til lav og lad det simre yderlige 5 min.

Kimchi gryde:
skær kødet ud i tynde skiver og derefter i mundrette stykker

læg kimchi i en lav gryde, tilsæt svinekød og løg
skær 2 forårsløg ud i ringe på skrå og tilsæt dem til gryden

tilsæt sukker, chiliflager og chilipasta, dryp sesamolie over
og tilsæt ansjos suppebasen
læg låg på gryden og kog i 10 min. over medium høj varme

Bland krydderierne sammen med en ske, læg tofu øverst i

gryden, læg låg på gryden og kog yderligere 10 – 15 min.
over medium varme.

hak 1 stk. forårsløg og drys det over gryden
trækkes fra varmen og server straks med ris til.

det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kimchi-jjiggae med ris, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Kimchi – Fermenteret kål opskrift:
Koreansk Specialitet
Kimchi – Fermenteret kål (johnfmadblog.dk)

Print opskrift

Skrevet i: Suppe

Previous Post: « Kimchi – Fermenteret kål
Next Post: One pot gris i kål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme