Kimchi-jjiggae eller kimchi-gryderet er en jjiggae eller gryderet-lignende
koreansk ret, lavet med kimchi og andre ingredienser, såsom svinekød
eller skaldyr, spidskål, løg og tofu i tern. Det er en af de mest almindelige
gryderetter i det koreanske køkken.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
450g Kimchi, skåret i mundrette stykker
250g Nakkefilét
½ pk. Tofu, fast
3 stk. forårsløg
1 stk. løg
1 spsk. sukker
1 spsk. gochugaru, koreanske chillieflager
1 – 2 spsk. gochujang, chili pasta
1 tsk. ristet sesamolie
Suppebasen:
7 stk. ansjoser, tørrede
80g daikon, Kinaradisse skåret i tynde skiver
½ pk. Tofu, fast
1 ark. Kombu eller kelp tang
3 stk. forårsløg, rødderne
9,5 dl. Vand/Bouillon (evt. gris – kylling)
Start med suppebasen, kom ansjoser, radise, forårsløg og
tørret tang i en gyde
tilsæt 4 kopper vand og kog i ca. 10 min. over medium varme
sænk varmen til lav og lad det simre yderlige 5 min.
Kimchi gryde:
skær kødet ud i tynde skiver og derefter i mundrette stykker
læg kimchi i en lav gryde, tilsæt svinekød og løg
skær 2 forårsløg ud i ringe på skrå og tilsæt dem til gryden
tilsæt sukker, chiliflager og chilipasta, dryp sesamolie over
og tilsæt ansjos suppebasen
læg låg på gryden og kog i 10 min. over medium høj varme
Bland krydderierne sammen med en ske, læg tofu øverst i
gryden, læg låg på gryden og kog yderligere 10 – 15 min.
over medium varme.
hak 1 stk. forårsløg og drys det over gryden
trækkes fra varmen og server straks med ris til.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kimchi-jjiggae med ris, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Kimchi – Fermenteret kål opskrift:
Koreansk Specialitet Kimchi – Fermenteret kål (johnfmadblog.dk)
Skriv et svar