
Her er en opskrift på Høns i asparges. God gammeldags mad,
simpel og lækker gryderet med mørt kyllingekød, cremet sauce
og nye kartofler.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. kylling, hel
2 stk. løg
3 fed hvidløg
3 stk. laurbærblade
12 – 15 stk. hele peberkorn
2-3 kviste frisk timian
½ tsk. Salt
Vand
Opbagt sauce:
50g smør
50g hvedemel
Hønsebouillon
1 dl. mælk
1 dl. Piskefløde
friskkværnet peber
salt
2 ds. Asparges, hvide i stykker
Start med at komme kyllingen i en stor gryde sammen med

løg skåret i kvarte, hele hvidløg, laurbærblade, peberkorn,
frisk timian og salt. Dæk kyllingen med vand og sæt den i kog

Lad kyllingen kog under låg i 1 time.
tag kyllingen op og pil kødet af ben og skrog. Læg skrog og

skind tilbage i gryden og kog videre i 30 min. Si hønsebouillonen
pil kødet fra ben og skrog

Smelt smør i en stor gryde og tilsæt hvedemel. Lad det stege
et par minutter, så den melede smag forsvinder, men må ikke
tage farve. Tilsæt hønsebouillonen/mælk lidt ad gangen, mens

der piskes. Fortsæt indtil saucen har den rette tykke konsistens.
tilsæt fløde og kog igennem, smag til med salt og masser af
friskkværnet peber.
tilsæt kyllingekødet, skåret i passende stykker til saucen og

varm det godt igennem, tilsæt aspargesene i passende
stykker og vend det forsigtigt sammen.
klar til servering med nye kogt kartofler med et drys persille.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Høns i asparges med nye kogte kartofler.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar