• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ananas Mousse med flødeskum og frysetørrede hindbær

3. juni 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

En enkel og lækker opskrift på ananasmousse, som alle vil elske!
Tilberedningsprocessen tager ikke lang tid, for lækkert behøver ikke
altid at være svært!
Se hvordan du hurtigt og nemt tilberede en lækker dessert derhjemme?
det er en simpel opskrift, som alle kan lave!
Din familie vil bede dig om at lave denne dessert igen og igen!
God forhøjelse. Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
170 – 200 g ananas på dåse ca. ½ dåse.
1 dl. Ananasjuice fra dåsen
2 dl. appelsinjuice elle saften fra en appelsin
2 – 3 spsk. Sukker
1 tsk. Vaniljepasta.
3 blade husblas
lidt gul – orange pastafarve
2½ dl. piskefløde
1½ dl. kondenseret mælk
2 stk. æggehvider
1 spsk. flormelis

Start med at lægge husblas i koldt vand ca. 10 min.
blend ananassen fint, sammen med appelsin og ananasjuice

tilsæt vaniljepasta og kog op i ca. 3 min. Køl helt af.
bruges der frisk ananas, så skal den koge i mindst 3 min. For

at nedbryde enzymer i ananassen som forhindrer husblassen
i at virke, ellers står du forsat med en ananasjuice som ikke har
sat sig. Jeg koger også ananassen fra dåse, selvom de måske
er kogte inden de kommer på dåse, men for en sikkerheds skyld
koger jeg det i 3 min.

Pisk æggehvider og

flødeskum, tilsæt flormelis til æggehvider

tag ca. 1 dl. Af ananassen og varm den op smelt husblassen i
den varm ananassaft og tilsæt det til den resterende ananas-

blanding, tilsæt pastafarve til blandingen og røre det godt sammen
vend nu forsigtigt flødeskummet i ananasblandingen og derefter

de stivpiskede æggehvider som også vendes forsigtigt i moussen.
hældes i portionsglas og sættes på køl til de har sat sig ca. ½ – 1 timer

pyntes derefter med en top flødeskum med et drys frysetørrede

hindbær på toppen, og er klar til servering.

Dagens dessert, Ananas Mousse med flødeskum og frysetørrede hindbær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Aktuelle Madplan for uge 23
Next Post: Gæstemiddag ”Aase’s fødselsdag” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme