• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kyllingepie med porre og svampe

22. december 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En pie er en tærte med dej over fyldet som låg. Pien kan også være en
dessert, der normalt er sød, og den fyldes f.eks. med æbler, pærer og
bær.   En pie til hovedret er sjældent sød og kan indeholde broccoli,
porre og kød.  

De mest almindelige typer kød, som indtages i Danmark, stammer fra
kylling eller andre typer fjerkræ, svin, kvæg samt fisk.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(3 – 4 pers.)  
2 stk. store kyllingefileter eller 3-4 inder filetér
2 stk. udbenede kyllingeoverlår
1 stk. laurbærblad
3 stk. timiankviste
3 stilke persille
1 stk. løg, stort
1 fed hvidløg
1 stk. hønsebouillonterning
8 dl. Sødmælk
50 g smør
1½ – 2 stk. porrer
125 g champignoner
50 g hvedemel
Salt og peber
1 – 2 dl. Cremefraiche 38%
1 pakke butterdej
Tilbehør:
Salat og evt. tomatketchup
Start med at komme kyllingestykkerne i en gryde

Med laurbær, timian og persillestilke

Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt det til gryden

Smuldr bouillonterning over og hæld mælk på

Kyllingestykkerne skal være helt dækket  
Småkoger nu i ca. 15 min. under låg  
Tag kyllingestykkerne op og si kogelagen  
Smelt smørret på en pande  
Rens porrerne og skær dem i ringe

Rens champignonerne og skær dem i kvarte  
Steg begge dele i smørret i 5 – 8 min.  

Træk panden fra varmen  
Tilsæt ca. 6 dl. Siet kogelage i en gryde  
Tilsæt mel under omrøring  
Lad det koge godt igennem til sovsen er tyk

Tilsæt porre/champignon blandingen til gryden  
Del kyllingen i mindre stykker og kom dem i sovsen  
Sammen med cremefraiche og krydr med salt og peber  

Kom det hele i små ovnfaste portionsfade  
Rul butterdejen ud og skær den til, så den passer til formene

Pensl dejen med mælk, lav små damphuller i dejen  
Bag dem ved 200 gr. i 20 – 25 min.

Server med grøn salat og evt. tomatketchup.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kyllingepie med grøn salat og ketchup,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Kyllingepie med porre og svampe

Previous Post: « Poussiner stegt i ovn med svampecreme og coleslaw
Next Post: Stegte nakkekoteletter med hvidkål og let sennepssauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme