En pie er en tærte med dej over fyldet som låg. Pien kan også være en
dessert, der normalt er sød, og den fyldes f.eks. med æbler, pærer og
bær. En pie til hovedret er sjældent sød og kan indeholde broccoli,
porre og kød.
De mest almindelige typer kød, som indtages i Danmark, stammer fra
kylling eller andre typer fjerkræ, svin, kvæg samt fisk.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(3 – 4 pers.)
2 stk. store kyllingefileter eller 3-4 inder filetér
2 stk. udbenede kyllingeoverlår
1 stk. laurbærblad
3 stk. timiankviste
3 stilke persille
1 stk. løg, stort
1 fed hvidløg
1 stk. hønsebouillonterning
8 dl. Sødmælk
50 g smør
1½ – 2 stk. porrer
125 g champignoner
50 g hvedemel
Salt og peber
1 – 2 dl. Cremefraiche 38%
1 pakke butterdej
Tilbehør:
Salat og evt. tomatketchup
Start med at komme kyllingestykkerne i en gryde
Med laurbær, timian og persillestilke
Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt det til gryden
Smuldr bouillonterning over og hæld mælk på
Kyllingestykkerne skal være helt dækket
Småkoger nu i ca. 15 min. under låg
Tag kyllingestykkerne op og si kogelagen
Smelt smørret på en pande
Rens porrerne og skær dem i ringe
Rens champignonerne og skær dem i kvarte
Steg begge dele i smørret i 5 – 8 min.
Træk panden fra varmen
Tilsæt ca. 6 dl. Siet kogelage i en gryde
Tilsæt mel under omrøring
Lad det koge godt igennem til sovsen er tyk
Tilsæt porre/champignon blandingen til gryden
Del kyllingen i mindre stykker og kom dem i sovsen
Sammen med cremefraiche og krydr med salt og peber
Kom det hele i små ovnfaste portionsfade
Rul butterdejen ud og skær den til, så den passer til formene
Pensl dejen med mælk, lav små damphuller i dejen
Bag dem ved 200 gr. i 20 – 25 min.
Server med grøn salat og evt. tomatketchup.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingepie med grøn salat og ketchup,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar