• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegte nakkekoteletter med hvidkål og let sennepssauce

28. december 2017 by John Frøslev 2 kommentarer

Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i
Middelhavsområdet for ca.1900 år siden. Den er en af Europas ældste og
vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år siden, hvor man
begyndte at dyrke den på gårdene  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
200g hvidkål
100g blomkål
3 stk. gulerødder
1 stk. porrer
2 stk. tomater
2 stk. nakkekoteletter
50g ærter
Sennepssauce:
1½ spsk. Smør, blødt
1½ – 2 spsk. mel
4 dl. Mælk
2 tsk. dijonsennep
2 spsk. Hakket persille
1 spsk. Rapsolie til stegning
Salt og peber
Start med at skære hvidkål i strimler  
Gulerødderne skæres i strimler med tyndskrælleren

Blomkål deles i buketter  
Hvidkål, blomkål og gulerødder dampes i 2 dl. Vand i 3 – 4 min.

Tilsæt ærterne og hæld vandet fra, drys citronskal og purløg over grøntsagerne.
Nakkekoteletterne brunes i rapsolien ca. 1 min på hver side

Krydr med salt og peber  
Lægges i et ildfast fad.

Smør og mel røres sammen (smørbolle)  
Mælken bringes i kog og smørbollen tilsættes under piskning

Lad det koge 2 – 3 min, tilsæt dijonsennep, salt og peber  
Saucen hældes over koteletterne

Sættes i en forvarmet oven 190 gr. ca. 45 – 6o min.  
Før serveringen drysses med persille  
Anret koteletterne med grøntsager og sauce  
Server med små kogte kartofler.  
Tid til servering.

Dagens tallerken. Stegte nakkekoteletter med hvidkål og
let sennepsauce, Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Stegte nakkekoteletter med hvidkål og let sennepssauce

Previous Post: « Kyllingepie med porre og svampe
Next Post: Gæstemiddag “Nytår 2017” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme