Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i
Middelhavsområdet for ca.1900 år siden. Den er en af Europas ældste og
vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år siden, hvor man
begyndte at dyrke den på gårdene
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
200g hvidkål
100g blomkål
3 stk. gulerødder
1 stk. porrer
2 stk. tomater
2 stk. nakkekoteletter
50g ærter
Sennepssauce:
1½ spsk. Smør, blødt
1½ – 2 spsk. mel
4 dl. Mælk
2 tsk. dijonsennep
2 spsk. Hakket persille
1 spsk. Rapsolie til stegning
Salt og peber
Start med at skære hvidkål i strimler
Gulerødderne skæres i strimler med tyndskrælleren
Blomkål deles i buketter
Hvidkål, blomkål og gulerødder dampes i 2 dl. Vand i 3 – 4 min.
Tilsæt ærterne og hæld vandet fra, drys citronskal og purløg over grøntsagerne.
Nakkekoteletterne brunes i rapsolien ca. 1 min på hver side
Krydr med salt og peber
Lægges i et ildfast fad.
Smør og mel røres sammen (smørbolle)
Mælken bringes i kog og smørbollen tilsættes under piskning
Lad det koge 2 – 3 min, tilsæt dijonsennep, salt og peber
Saucen hældes over koteletterne
Sættes i en forvarmet oven 190 gr. ca. 45 – 6o min.
Før serveringen drysses med persille
Anret koteletterne med grøntsager og sauce
Server med små kogte kartofler.
Tid til servering.
Dagens tallerken. Stegte nakkekoteletter med hvidkål og
let sennepsauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar