Kyllingekød er kød fra kyllinger, dvs. fra unge høns og haner.
Kyllingekød indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler.
Skinnet indeholder meget fedt. Kyllingernes slagtekroppe består
primært af bryst, vinger, lår og ben.
Kyllingeoverlår er en smagfuld udskæring med sprødt skind.
Køkkenet kalder.
Ingredienser(2 pers.)
4 stk. kyllingeoverlår
1 spsk. Olivenolie
Salt og peber
200g kartofler, små og vaskede
1 – 2 stk.skalotteløg
100g cherrytomater
100g champignon eller østershatte
1 stk. rødløg
1 spsk. Basilikum, eller frisk hakket Oregano
Start med at tænde ovnen og sæt den på 200 gr.
Kom overlårene i et ovnfast fad, pensl med lidt olie
Krydr med salt og peber
Steg dem i ovnen i ca. 40 min.
Kog kartoflerne møre i let saltet vand
Hæld vandet fra, og halver kartoflerne
Pil skalotteløg, og hak det fint
Pil rødløg og skær det i fine både
Halver cherrytomaterne
Sauter skalotteløg og champignoner på panden ved middel
varme i 3 min.
Tilsæt kartofler, cherrytomater, rødløg og hakket basilikum
Steg grøntsagerne i yderlige 2 minutter
Smag til med salt og peber
Tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingeoverlår på efterårsbund,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar