Den populære århundredgamle suppe fra Portugal, Caldo Verde, byder
på smagfuld portugisisk pølse, kål og kartofler for at skabe en enkel, men
sjæl-tilfredsstillende suppe, der serveres over hele Portugal og i mange
områder rundt i verden.
Køkkenet kalder
Ingredienser. ( 4 pers.)
500g Chorizo pølse eller røget medisterpølse
2 spsk. Olivenolie
1 stk. løg, stort og hakket
4 fed hvidløg, hakket
¾ – 1 liter kyllingebouillon
4 stk. Kartofler, skrællet og skåret i små tern
500g grønkål frisk, de tykke stilke fjernes og bladene skæres i ultra tynde skiver
1 tsk. Salt
¼ tsk. Sort peber
Start med at varme olien op i en stor gryde ved middel varme, tilsæt
pølsen, som er skåret i 7 – 12 mm store skiver, lad dem steg i 3 – 4
minutter, tag dem op af gryden med en hulske og gem dem til serveringen
tilsæt løgene til gryden og steg dem indtil de er bløde og gennemsigtige,
2 – 3 min. Tilsæt hvidløg og steg i endnu et minut. Tilsæt hønsebouillon,
kartofler, porrer og salt, bring det i kog. Reducer varmen og lad det simre under
låg i 15 – 20 min. Indtil kartoflerne er møre. Brug en stavblender til at
purer kartoflerne, tilsæt grønkålen og lad det simre i yderlige 2 – 3 min.
indtil grønkålen er mør. Tilsæt salt og peber efter smag. Tilsæt nu
pølse skiverne og server suppen rygende varm med et knasende stykke
rustikt brød, det er tid til servering.
Dagens tallerken, Caldo Verde – Portugisisk grøn suppe med flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar