
En anderledes burger, normalt med oksekød, men her med
svinekød, spicy og snasket en lækker burger, der smager
efter mere.
køkkenet kalder

Ingredienser. (4 pers.)
4 stk. burgerboller (evt. Bai Ji Mo- kinesiske burgerboller)
500g svinebryst (stegeflæsk)
1½ stk. løg
3 fed Hvidløg
1 spsk. Ingefær, frisk
3 stk. stjerneanis
3 stk. nelliker
1 stk. kanelstang
3 stk. laurbærblade
½ stk. chili, rød
2 spsk. Soyasauce
1 tsk. Salt og peber
2 stk. tomater
½ tsk. Maizena
1½ spsk. Sirup, mørk
Start med at skære sværen af flæsket, det kan bruges

til flæskesvær, steg det sprødt i ovnen og fyld det i burgeren

til sidst, skær svinebrystet i skiver, gerne tykke skiver flæsk.
læg dem i en gryde.

Hak løg, hvidløg, frisk ingefær og rød chili i mindre stykker,

læg det i gryden med flæsket sammen med stjerneanis
laurbærblade, kanelstang og nelliker, til sidst soya sauce.

Hæld vand i gryden, så det lige dækker det hele og bring det
i kog. Skru herefter ned til lavt blus og lad det simre i 2 timer,
indtil det er mørt. Skum for eventuelle urenheder, som kommer
op til overfladen i begyndelsen.
Hak tomater, ½ løg og persille fint

og bland det sammen til en salsa.

Når kødet er færdigtilberedt, tages det op af gryden og lægges

til side, si braiseringsvæsken og hæld væsken tilbage i en ren gryde

Skru op på høj varme, tilsæt mørk sirup og kog den meget ind,
gerne til der er ca. ½ dl. Væske tilbage. Smag til løbende, pas
på med salt, da der soya i, men ellers krydr med salt og peber.
når mængden passer med ca. ½ dl. Kan du jævne saucen med
Maizena udrørt i lidt koldt vand. Når saucen er tyk, cremet og
kraftig i smagen, er den klar.
Hak kødet i mindre strimler/tern og vend det sammen med

braiseringssaucen, bland det herefter sammen med salsaen
skær flæskesværen i mindre stykker

og fyld det i burgerbollerne, server straks.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Rou Jia Mo – Kinesisk burger
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Bai Ji Mo – Kinesiske burgerboller

200g hvedemel
110 ml. vand
15g gær
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
½ tsk. Salt
Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt olivenolie

og sukker, rør det grundigt sammen.
tilsæt nu hvedemelet, salt og ælt det 6 – 10 min. Enten hvis du har

en røremaskine så brug den. Dejen kan god være
meget tør i det, æltes indtil dejen slipper skålen.

Dejen slås sammen til en kugle

Lad den nu hæve i en skål med film over i en time ved
stuetemperatur. Herefter skal dejen slås ned og foldes sammen
2 gange, lægges tilbage i skålen, tildækkes og hæver yderlige
i 30 min. deles i 2 halvdele og rulles til 2 tykke pølser, skæres

derefter ud i stykker på ca. 45-50g stykket, som igen rulles til
små bolde.

boldene rulles ud til flade ca. 5 mm tyk og stikkes ud med en ø 10cm. Udstikker
smør et tyndt lag olie ud dejen på den ene side, læg et stykke bagepapir på

med kanten til midten af dejen, og fold den sammen, så olien er i midten.
skal nu efterhæve en 30 min. i bambusstreameren.

Sæt en gryde/pande over varmen med nogle deciliter vand i, når vandet koger
kan du sætte bambusstreameren over det kogende vand.

Er nu klar til at dampe Bao Buns

Derefter skal de dampes i en bambusstreameren i ca. 15 min. ved
middelvarme, for hård varme ødelægger dejen så den bliver våd
Når de er færdige, tages de ud af bambusdamperen og køler af
så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem
Bao Buns kan fryses, og varmes i Bambusstreameren i ca. 3 – 4 min.
det er tid til servering.

Bao Buns/Kinesisk burger med fyld, Velbekomme
Skriv et svar