
Cheesecake med let og luftig konsistens pyntet med ananaskirsebær og
granatæblekerner hele vejen rundt i kanten.
køkkenet kalder

Ingredienser. (10 – 12 stk.)
¾ knsp. Safran
1 spsk. Appelsinlikør, fx Cointreau
1 spsk. Vand
2 blade husblas
10 stk. digestive kiks
100g mørk chokolade
50g smør
400g friskost naturel
250g kvark eller fromage frais
60g flormelis
2 dl. Piskefløde
Pynt:
10 stk. kumquat/ananaskirsebær
45g sukker
1 stk. granatæble, kernerne
Start med at blande safran med appelsinlikør og vand

læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Tag husblassen
op, og opvarm den forsigtigt sammen med likørblandingen
lad det afkøle.
Beklæd bund og sider i en springform, Ø24 cm. I diameter,

med bagepapir eller bagefolie. Smuldr kiksene i stykker.

smelt chokoladen med smørret,

og bland det med kiksekrummerne

Tryk blandingen fast i bunden af formen, og stil den i køleskabet

Pisk friskost sammen med kvark eller fromage frais og flormelis.

Pisk fløden til flødeskum, vend den og likørblandingen i friskost

massen, bland godt, smør massen ud over chokoladebunden.
Stil kagen i køleskabet mindst 5 timer eller natten over.

Skær kumquat i skiver, (hvis det er det der bruges) og bland med sukker i en gryde.
Lad simre ved svag varme i 2 min. Lad afkøle.
pynt kage med kumquat og granatæblekerner hele vejen rundt
i kanten, klar til servering.

Dagens kage, Cheesecake cremet og frisk med ananaskirsebær og granatæblekerner
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar