En Asiatisk ret man vender tilbage til gang på gang og som kan varieres i det
uendelige, både med kylling og fisk og grøntsager som man selv syntes om.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
400g skinkekød, magert i tern
1 spsk. Olie
1 spsk. Karry
3 stk. porrer skåret i ringe
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
10 – 12 stk. Nelliker, hele
salt og peber
2½ dl. Hønsebouillon
kinesisk soyasauce
evt. lidt chilisauce
maizena til jævning.
Tilbehør:
gyldne ris
syltede ingefær eller chutney
grøn salat med olie-eddike dressing.
Start med at skære porrer i ringe, løget og hvidløg hakkes groft
varme olien op og svits karryen under omrøring i ca. ½ min.
tilsæt kødterningerne og brun dem godt, før du tilsætter porrer, løg og
bruner det med i et par min.
Tilsæt hvidløg og nelliker, drys med salt og peber, tilsæt bouillonen og dæmp
varmen og lad retten simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Smag saucen til med soyasauce og evt. lidt chilisauce og jævn den let med
maizena udrørt i koldt vand.
Spis Singapore-gryden med gyldne ris, chutney og salat til.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Singapore-gryde med gyldne ris, salat og chutney
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar