• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kyllingeæggekage med kartofler og tomater

7. september 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Æggekage med kylling og kartoffel er noget af den bedste og
sundeste måde at bruge ingredienserne på, og har du en rest
kylling, skinke/kotelet rester så er de helt ideelle at tilsætte med
nedsat stegetid i ovnen.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. løg
1 spsk. olivenolie
3 stk. kartofler
2 – 3 stk. kyllingefilét
2 stk. æg
2 dl. fløde
1 tsk. karry
1 spsk. Herbes de Provence 
120g gruyere ost
1 stk. tomat
1 bd. Purløg

Start med at skrælle løget og skær det i ringe

lægges i en sauterpande med lidt olivenolie
kartoflerne skrælles og skæres i skiver ca. 5 mm tykke

lægges ovenpå løgskiverne på panden
krydres med salt og peber

Kyllingefiléterne skæres i mundrette stykker og krydres

med salt og rosenpeber, stykkerne blandes godt med krydderierne

lægges ovenpå kartoffelskiverne på panden.
Æggene slås ud i en lille skål og der tilsættes 2 dl. Fløde

karry, Herbes de Provence, det hele piskes let sammen
og hældes over kylling/kartoffel blandingen på panden.

der lægge låg på panden, eller stanniol, klar til ovnen
sættes i en forvarmet oven på 200gr. i 40 min.

Tages ud af ovnen, skær tomaten i skiver og læg dem oven på

retten og drys den revede gruyere ost over, sættes tilbage i ovnen
og får 10 min. mere, purløgene hakkes fint og drysses over

retten når den er færdig i ovnen.
klar til servering.

Dagens tallerken, Kyllingeæggekage med kartofler og tomater
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 36
Next Post: Jambalaya, kreolsk risret med brød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme