• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jambalaya, kreolsk risret med brød

11. september 2023 by John Frøslev 1 kommentar

Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret, der kan tilberedes efter mange forskellige
opskrifter. Fælles for opskrifterne er, at de indeholder ris og forskellige grøntsager,
fx bladselleri, løg, grøn peber og hvidløg. Dertil kommer så kød, fisk, skaldyr o.l.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
Kogetid 20 min.
1 stk. løg, finthakket
½ dl. olie
25g smør
250g ris
1 stk. peberfrugt, grøn i stimler
½ kg. tomater, flåede evt. dåse
2 dl. hvidvin, halvtør
200g skinke, røget i strimler
300g rejer, pillede evt. frost
salt
friskkværnet peber
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. merian eller oregano
1 tsk. timian

Start med at svitse det hakkede løg i olie

tilsæt ris, peberfrugt, tomater, bouillon og hvidvin

lad det koge ved svag varme under låg i 15 min.
tilsæt skinke og rejer i og varm retten igennem

smag til med salt, peber, knust hvidløg, merian og timian
Serveres rygende varmt direkte fra gryden.

kogt fjerkræ kan erstatte eller supplere skinken.
det er tid til servering, med et godt hjemmebagt brød.

Dagens tallerken, Jambalaya, kreolsk risret med brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 37
Next Post: Spareribs i sous viede med knuste kartofler og BBQ marinade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme