
Musaka er en gratineret ret som stammer fra Mellemøsten,
men som også er typisk for det balkanske køkken.
Ordet Musaka stammer oprindeligt fra arabisk.
I dag er den bedst kendt fra Tyrkiet og Grækenland.
Musaka kan bestå af aubergine, tomat, lam, hvidløg og diverse urter.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)
500 g Lammekød eller oksekød, hakket
2 spsk. Olie/smør, til stegning
1½ stk. løg
2 fed hvidløg
70 g. Tomatpuré
1 spsk. Hvedemel
Salt og peber
1 spsk. Oregano, tørret
1 stk. kanelstang
1 – 2 stk. laurbærblade
1 ds. Tomater, hakket
1 dl. Bouillon
1 – 2 stk. auberginer
1 – 2 spsk. Hvedemel, krydret med salt og peber
2 stk. bagekartofler
Bechamelsauce:
25 g smør
2 spsk. Hvedemel
5 dl. Mælk
Revet muskatnød
1 knv. Kanel, stødt
Salt og peber
2 stk. æg
100 g emmentaler, revet
Start med at brune kødet, lidt olie/smør i en god varm gryde

Pil og hak løgene, ligeledes med hvidløgene
Lad løgene stege med, sammen med kødet
Tilsæt tomatpuré og mel, varm retten godt igennem

Krydr med salt, peber, oregano, kanelstang og laurbærblade
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, lad saucen simre i ca. 10 min.
Skyl auberginerne og skær dem i skiver på langs, ca. 5 – 6 mm tykke

Vend dem i hvedemel

Steg dem i lidt olie/smør på en varm pande, de må godt tage en god farve

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver ca. 2 mm tykke,
nemmest på et mandolinjern

Læg dem i koldt vand

Bechamel/ostesauce:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel og pisk kraftigt
Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad det koge til en glat og jævn sauce

Smag til med revet muskatnød, kanel, salt og peber
Pisk æggene i saucen og vend til sidst halvdelen af den revet osten i
Tænd ovnen på 180 gr. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et lag i
bunden af et smurt ildfast fad

Fordel halvdelen af kødsaucen henover,

dæk med aubergineskiver

Fordel resten af kødsaucen over og dæk med resten af kartoffelskiverne

Hæld ostesaucen over, og bag retten i ovnen ca. 30 min
Drys med resten af osten, og bag retten i yderlige 15 min.

Server retten med grøn salat og brød.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Musaka med lammekød, grøn salat og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar