• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sandart stegt med courgetter i citrussauce.

4. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Sandarten er en yndet spisefisk, fast i kødet og med en formidabel smag.
Det er ikke så tit man ser sandart i fiskeforretningerne, da det er en
sæson bestemt fisk. Sandarten er en ferskvandsfisk og en af de største
rovfisk vi har i de danske søer.
Vi lægger fiskestangen til side og går til den.

Ingredienser.: (2 pers.)  
600 – 800 g sandartfilet med skind
1 tsk. Olivenolie
2 tsk. Smør/fedtstof
Salt og peber
Citrussauce.:
1 bundt persille
2 stk. porre, små
1 stk. skalotteløg
2 stk. courgetter, grønne og så tynde som muligt
Reven skal af en ¼ citron
1 tsk. Citronsaft
¼ stk. spidskål, gerne rødt
1½ dl. Piskefløde
½ spsk. smør
1 tsk. Olivenolie
Salt og peber
Start med at ordne fisken, skrab den fri for skæl
(hvis ikke fiskehandleren har gjort det) Skyl fiske i koldt vand og
dup den tør med køkkenrulle  
Salt fisken i ca. 30 min.

Skyl fisken og dup den tør  
Skær den i mindre pæne stykker  
Kom olie/smør panden og varm den op til god varme  
Når panden er god varm, lægge fisken på med skindsiden nedad

Fisken vil gerne krumme lidt, tryk den ned med en paletkniv et kort
øjeblik. Skrue lidt ned for varmen og lad fisken stege i ca. 4 – 5 min.  
Til de er gyldne og sprøde. Når fisken er knapt hvid på oversiden,
trækkes panden fra varmen  
Fisken vendes og får den sidste varme fra eftervarmen fra panden  

Trækker nu i 3 – 4 min. Tages af panden og er klar til servering

Citrussauce.:  
Skyl og tør persillen.  
Orden porrerne og skær dem i tynde ringe

Hak persillen  
Pil og hak skalotteløget fint  
Skyl courgetterne og skær dem i mundrette stykker  
Riv citronskallen og pres saften  
Sauter porrerne i smør/olie ca. 2 min over middel varme

Skru lidt ned og tilsæt courgetterne  
Tilsæt fløde, citronskal, saft, salt og peber

Vend det hurtigt sammen, bring det på kogepunktet  
Træk gryden fra varmen  
Vend persille, skalotteløg og fine strimler af spidskålet i 
Smag til med salt, peber evt. mere citronsaft

Servers til den sprødstegte fisk  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Sandart stegt med courgetter i citrussauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Sandart stegt med courgetter i citrussauce

Previous Post: « Gammeldaws Stegeben eller Gnaveben i trykkoger
Next Post: Gæstemiddag “Babettes gæstebud” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme