
Der findes en masse opskrifter på koteletter eller nakkekoteletter,
over alt i ugeblade, magasiner og på nettet. Vi kigger nærmere på koteletten.
En kotelet er en få cm tyk skive kød med ribben, der udskæres af
kammen. De mest almindelige er svinekoteletter, kalvekoteletter og lammekoteletter.
Midterstykket af laks i skiver kaldes, forståeligt nok, laksekoteletter.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. koteletter, gerne af nakkekam ca. 180 – 200 g pr stk.
1 spsk. Smør
150 g løg
4 – 500 g kartofler
1 stk. savojkål eller rød/hvidkål
3 dl. Kalvefond, reduceret
Koteletterne brunes godt på en næsten tør pande
Til der dannes en gylden stegeskorpe
Savojkålen/rødkål deles gennem stokken i 2 stykker
Stokken fjernes og kålen snittes til den lidt grove side

Blancheres i rigeligt kogende vand med salt

Skylles og afdryppes
Løg skåret i skiver fra top til rod

Kartofler i skiver på ca. 1 cm blancheres for sig selv

Brunes i smør, i en smurt sauterpande lægges halvdelen af kålen
Derpå løg og kartofler og koteletterne

Til sidst dækkes med resten af kålen
Ind imellem lagene krydres med salt og hvid peber
Lidt kraftig kalvefond/sky tilsættes

Retten braiseres i ovnen under tætsluttende låg
I ca. 1 time ved 200 gr

Serveres i sauterpanden.
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Amagerkoteletter med rødkål og løg,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar