• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Groft Sandwich eller Toastbrød

1. februar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Hvad er mere naturligt end, at bage sit toastbrød selv  
Det er nemt at bage sit toastbrød og du kan snildt konkurrere med det
billige supermarkeds-toastbrød på nederste hylde til 4.95 kr.  

Indrømmet, nok ikke på prisen, men på smag, fylde og kvalitet.  
Det hjemmebagte sandwichbrød er helt anderledes og fyldigt,
men har på grund af grovheden i melet, den lysebrune krumme
og faste men lette konsistens.
Perfekt til en sandwich eller en tur med ost og skinke i toasteren.  
Vi går i bageriet

Ingredienser: (1 stk. Sandwich/Toastbrød)  
50 g rugkerner, knækkede
50 g hvedekerner, knækkede
3 dl. Mælk, lun
15 g gær
1 spsk. Brændt maltmel (Falslevgaard mølle)
10 g havsalt
3 tsk. Mørk maltsirup
100 g ølandshvede, groft
50 g smør, blødt
500 g hvedemel.
Sæt kernerne i blød natten over i ca.3 dl. Vand

Lun mælken til ca. 37 gr.  
Rør gæren ud i den lune mælk

Rør derefter maltmel, salt og maltsirup i  
Rør ølandshvede ud deri og rør det bløde smør i  
Tilsæt de udblødte og knækkede rug/hvedekerner  
Tilsæt melet lidt efter lidt  
Ælt dejen igennem 3 – 5 min. På røremaskine  
Eller ca. 15 min i hånden  
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time.

Drys bordet med mel, hæld dejen ud på bordet

Stram den sammen om sig selv til brødform

Stram dejen om sig selv 2 til 3 gange

Læg dejen i en form (evt. smurt)  

Pres den flad ud i hjørnerne  
Lad nu dejen hæve op til en cm. fra kanten ca. 1½ – 2 timer  
Dækket med et rent klæde

(et lille tips, sæt to kander fyldt med meget varmt vand i
hver ende af bageformen, dæk med et rent viskestykke,
så får det den rette temperatur til hævning)

Sæt formen på en rist eller bageplade på nederste rille i ovnen  
Læg et stykke bagepapir over dejen

Sæt et tungt ildfast fad eller bradepande over, med bunden opad

Bruger du en meget let bradepande, så læg noget tungt på,
så den ikke løftes og som kan tåle varmen.

Bag brødet ved 190 gr i ca. 50 min.   Tag brødet ud af bageformen

Lad det køle af tildækket på en bagerist  
Skær skiver på ca. 1 cm. Tykkelse

Gerne af hele brødet, kom det i en frysepose og frys det
Tag de skiver ud som du skal bruge, kom det i toasteren og
det er som nybagt.  
Og så kan man jo lige lave en Parisertoast eller en Cowboytoast.

Dagens tallerken, Parisertoast af hjemmebagt toastbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John  

Lav selv dit mørke maltsirup, det er meget nemt  
Af denne portion bliver der ca. 1 – 1½ dl. færdigt sirup  
Brug ½ liter mørk øl f.eks. Brown Ale og bland den med 250 g
brun farin i en gryde  
Kog det i ca. 30 – 45 min. til en klistret fin sirup (men pas på
det vil meget gerne koge over)  
Hæld siruppen på rene atamon skoldet glas, opbevares på køl.  
God fornøjelse.    

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Groft Sandwich eller Toastbrød

Previous Post: « Amagerkoteletter med savojkål/Rødkål og løg
Next Post: Kylling med ananas, ris og cashewnødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme