• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kylling med ananas, ris og cashewnødder

4. februar 2017 by John Frøslev 3 kommentarer

I dag hiver vi wokken frem, som er speciel fremstillet til kinesiske og
asiatiske retter, men anden form for pande kan også bruges. Det er en
fordel at skrælle, snitte og skære alle ingredienserne ud,
før man begynder.

Da turen i wokken eller panden kun tager nogle få øjeblikke, så er
det en fordel at alle ingredienserne er klar til at møde wokken.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 – 3 pers)  
½ stk. rød chili eller 1 tørret chili
Ca. 2 dl. Kokosmælk
1 stk. løg
4 fed hvidløg
280 g kyllingebrystfileter
½ stk. Rød peberfrugt
320 g moden ananas
2 spsk. Oystersauce
1 spsk. Fiskesauce
1 tsk. Sukker
3 spsk. Kokosmel
100 g cashewnødder
3 stk. forårsløg
2 dl. Jasminris
Kog ris efter pakkens anvisning  
Rist kokosmel let på en tør pande, afkøl det

Rist cashewnødder gyldne på panden og afkøl

Rens og snit forårsløg fint  
Bland afkølet kokosmel, afkølet cashewnødder og fintsnittede
forårsløg sammen.  
Pil og hak hvidløg og løg

Rens og hak chilien eller brug en tørret og kom den hel i retten
(fjernes når styrken er opnået)  
Skær kyllingefileten i grove stykker

 Rens peberfrugten og skær den i store stykker

Skræl ananassen og skær den i grove tern  
Alle ingredienserne klar til at komme i wokken.

Steg hvidløg og løg i olie i en wok

Vend den hakkede chili i eller tilsæt en tørrede chili, fjern chilien
når den ønskede styrke er opnået og læg det hele over i en skål  
Varm lidt mere olie op i wokken, og steg kyllingestykkerne, ad flere gange
Tag kødet op på en tallerken og sæt til side

Tilsæt peberfrugten til wokken og steg et kort øjeblik,

tilsæt kokosmælk til wokken  
Hæld løgblandingen tilbage i wokken  
Tilsæt kødstykkerne til wokken

Smag til med østerssauce og fiskesauce  
Bland ananas og sukker i
Drys wokretten med kokosdrysset og server de kogte ris til.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kylling med ananas, ris og cashewnødder,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Kylling med ananas, ris og cashewnødder

Previous Post: « Groft Sandwich eller Toastbrød
Next Post: Høns/kylling og aspargesfyld til tarteletter med rejer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme