• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kiksekage gammeldaws

24. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Kiksekage var en populær servering til kaffen, både til hverdag og til fest
Efter en uheldig episode for nogle år siden med en salmonella
forgiftning, er kiksekagens popularitet dalet en del, det er både synd og
skam, for den smager jo fantastisk.  

Med pasteuriseret æg har man helt elimineret salmonellaen, selv om
vores æg i dag er salmonellafri. En kiksekage er en kage lavet af
vanillekiks lagt i lag i en bageform med en palminbaseret
chokolademasse imellem.  

Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. Da kagen ikke
opvarmes, er det op til en selv om man vil bruge pasteuriserede
eller friske æg til kagen.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser: (1 stk. kage i form)  
18 stk. vaniljekiks
250 g palmin vegetabilsk lavet på kokosolie (Dragsbæk)
250 g flormelis
125 g cacao
2 spsk. Instant kaffe
1 tsk. Vanilje – extrakt
3 stk. æg, pasteuriseret
1 spsk. Frysetørret hindbær til pynt
Kom æg, flormelis, Instant kaffe, vanilje-extrakt og cacao i en skål

Pisk ingredienserne sammen til en luftig cacaomasse

Smelt palmin i en gryde over svagt blus, lad den afkøle lidt

Pisk nu æg/cacao blandingen sammen med den let afkølet palmin

I en bageform, har du ikke en bageform der passer i størrelsen
så brug et tomt mælkekarton, skær den ene side af og fore det
med bagepapir,

 Læg nu et lag cacaomasse, og så et lag kiks

Skiftevis med cacaomasse og med kiks

Der skal startes og afsluttes med cacaomasse.  
Et pænt drys af tørret hindbær strøs på toppen.

Kagen sættes til afkøling i køleskabet til næste dag  
Den er nu klar til servering og skæres i tynde skiver.

Så er der serveret

Dagens tallerken, Kiksekage gammeldaws med kaffe, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Kiksekage gammeldaws

Previous Post: « Oksehaleragout
Next Post: Amagerkoteletter med savojkål/Rødkål og løg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme