• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Andebryst med brunede kartofler og rødkål

26. marts 2019 by John Frøslev 2 kommentarer

Andebryst og dets plads i det danske køkken forbindes oftest
med juleaften eller mortensaften. Det er dog ikke kun til højtider,
at det er oplagt at spise andebryst,
Det kan spises med velbehag, hele året rundt.

Køkkenet kalder

Ingredienser:(2-4 pers.)  
2 stk. andebryster
Salt og peber
2 kviste timian
1 spsk. Olie

Start med at skylle andebrysterne og dup dem tørre med køkkenrulle

Skær skindet i et harlekin mønster og gnid skindet med salt og peber  
Læg andebrysterne på en kold tør pande med og skindsiden nedad
Varm nu panden op til god varme og steg andebrysterne ca. 1-1½ min.
på hver side

Tilsæt et par kviste timian til panden med andebrysterne,
Lad dem blive på panden, under hele stegningen

Vend dem når de er brunet på skindsiden og brun dem på
den anden side
Når andebrysterne er brunet på begge sider, lægges de i et ildfast fad
Steger færdig i ovnen på 180gr. i 20 – 30 min.

Tages op af fadet og lægges på spækbrættet og hviler i ca. 10 min.
Skæres derefter ud i tynde skiver. Panden koges af med 1½ dl. Fond,
gerne and eller vildt. Hældes derefter over i en kasserolle jævnes med
lidt mel eller maizena

Sukker smeltes på panden

Når sukkeret er næsten smeltet, trækkes panden fra varmen og
der tilsættes en god klat smør, tilsæt de skyllede
kartofler til sukkerblandingen.

Når der er lavet sukkerbrunet kartofler og varmet rødkål  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Andebryst med brunede kartofler og rødkål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Andebryst med brunede kartofler og rødkål

Previous Post: « Dansk Øllebrød
Next Post: Spradebasse sild »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme