• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Dansk Øllebrød

20. marts 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Øllebrød er en gammel dansk ret, som smager fantastisk og
hvor der kan indgå de tørrede rugbrødsrester man har til overs.
Det er meget nemt at lave og kan både serveres som morgenmad,
middagsmad og som en dessert.

Det er den originale gamle danske opskrift på øllebrød, som
jeg har brugt, men dog har jeg udskiftet sukkeret med
brun farin, og tilsat flødeskummet 1 tsk. vaniljesukker
som giver en pikant smag til retten.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
350g rugbrød, mørkt
6½ dl. Vand
3,3 dl. Hvidtøl, mørkt
50g brun farin
Citronbåde af ½ citron
2 dl. Fløde eller mælk  

Start med at skære brødet i tern  
Udblødes i vandet, gerne til næste dag eller mindst en time

  Koges sammen med citronbåde, i ca. 20 min.

Det hele blendes eller gnides igennem en sigte.  

Hvidtøl tilsættes, og øllebrøden koges i ca. 10 min.

Smages til med sukkeret  
Øllebrøden er klar til servering

Dagens morgenmad, Øllebrød med vaniljeflødeskum,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John 

Kan fryses, jeg fordeler øllebrøden i små plastbeholder som
kan gå i fryseren

Med ca. 3½ dl. I hver, som udgør en portion morgenmad,
dejligt at starte dagen på.
Fløden piskes sammen med 1 tsk. valiljesukker og serveres til.

Dages tallerken, Øllebrød med vaniljeflødeskum. Velbekomme
mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert, Grød Tags: Øllebrød med mælk/flødeskum

Previous Post: « Quinoagrød med rosiner og mandler
Next Post: Andebryst med brunede kartofler og rødkål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme