Øllebrød er en gammel dansk ret, som smager fantastisk og
hvor der kan indgå de tørrede rugbrødsrester man har til overs.
Det er meget nemt at lave og kan både serveres som morgenmad,
middagsmad og som en dessert.
Det er den originale gamle danske opskrift på øllebrød, som
jeg har brugt, men dog har jeg udskiftet sukkeret med
brun farin, og tilsat flødeskummet 1 tsk. vaniljesukker
som giver en pikant smag til retten.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
350g rugbrød, mørkt
6½ dl. Vand
3,3 dl. Hvidtøl, mørkt
50g brun farin
Citronbåde af ½ citron
2 dl. Fløde eller mælk
Start med at skære brødet i tern
Udblødes i vandet, gerne til næste dag eller mindst en time
Koges sammen med citronbåde, i ca. 20 min.
Det hele blendes eller gnides igennem en sigte.
Hvidtøl tilsættes, og øllebrøden koges i ca. 10 min.
Smages til med sukkeret
Øllebrøden er klar til servering
Dagens morgenmad, Øllebrød med vaniljeflødeskum,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Kan fryses, jeg fordeler øllebrøden i små plastbeholder som
kan gå i fryseren
Med ca. 3½ dl. I hver, som udgør en portion morgenmad,
dejligt at starte dagen på.
Fløden piskes sammen med 1 tsk. valiljesukker og serveres til.
Dages tallerken, Øllebrød med vaniljeflødeskum. Velbekomme
mange glade madhilsner
John
Skriv et svar