• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spradebasse sild

30. april 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Til et godt frokostbord hører silden til. Tørret og saltet fisk
spillede en stor rolle i gamle dage.  De salte sild blev spist i så
godt som alle husholdninger, de blev serveret om morgenen
til den daglige øllebrød, hvor de blev spist lige fra tønden.
 
I gamle dage var det sådan, at prisen på sild var helt i bund,
sådan er det ikke mere, prisen har i dag nået anselige højder.  
Var man så heldig, at havde en god sildeopskrift, så var man
”konge” og alle prøvede at lokke hemmeligheden ud af den
heldige, der havde opskriften.

Spradebasse sild hører til i denne kategori, en sild der vil blive
talt meget om ved bordet, blød og lækker med en fantastisk
smag, prøv den.  
Det er tid til at gå i køkkenet.  

Ingredienser:(4 – 6 pers.)  
5 stk. ferske sild, uden ben
3 spsk. karry
2 dl. Olie f.eks. vindruekærne eller solsikke
3 dl. Tomatketchup
1 dl. Eddike
130g Sukker
2 tsk. peber
2 tsk. fransk sennep
2 tsk. Herpes de provence
1 stk. løg
3 spsk. Rugmel
Salt og peber
Smør/olie til stegning

Start med at rense fisken og klip finnerne af  

Åben silden og drys med herpes de provence  

  Luk silden og vend dem i rugmel tilsat salt og peber  

  Steges gylden i lidt olie/smør på en varm pande  

  Tages af panden og lægges i et ildfast fad  

Karry svitses i en gryde med lidt olie  
Tilsæt resten af olie, i alt ca. 2 dl  
Tilsæt tomat ketchup og eddike  

Tilsæt sukker, peber og fransk sennep  
Rør det hele godt sammen over svag varme  
Må ikke koge
Lagen hælde over sildene  

Når sildene skal serveres, lunes de i ovnen  
Og lige inden serveringen drysses med fint hakkede løg  
Dertil et stykke groft hjemmebagt rugbrød
Det er tid til servering.  

Dagens tallerken, Spradebasse sild på hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk, Tilbehør

Previous Post: « Andebryst med brunede kartofler og rødkål
Next Post: Fjerkræ »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme