• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hakkebøffer i folie med hasselbagt kartofler og salat

7. juli 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Foliebøffer (eller bøf i stanniol) var en yndet ret tilbage i slut 80’erne, og selv om retten
måske er lidt retro, så holder den stadig! Det tager ikke mange minutter at forberede
det hele, og så passer det sig selv i ovnen lige til det skal serveres, saucen kommer fra
grøntsager og bøf i pakkerne. Så en virkelig nem og hurtig ret.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 – 4 pers.)
500g Hakket oksefars
4 skiver rød cheddar ost
250g champignon
2 stk. løg
1 stk. grøn peberfrugt
2 – 3 stk. tomater
salt og peber
flydende fedtstof.

Start med at forme kødet til 4 stk. store bøffer

krydr med salt og peber og brunes på en varm

pande i lidt flydende fedtstof

når bøfferne er brunet, lægges de på hvert sit stykke stanniol

med et stykke ost på toppen.
Hak champignonerne og løg, kom dem på panden i fedtstoffet

lad dem sauterer lidt, tilsæt peberfrugt i tern og tomatbåde

krydr med salt og peber og lad dem simre et øjeblik.

Fordel grønsagsblandingen på bøfferne med ost, luk folien om bøf og
grøntsagerne som små pakker og læg dem i et ildfast fad

sæt det i ovnen ved 200gr. i 15 – 20 min.

Hassel bagte kartofler:
Skrab eller skræl kartoflerne
stik en kødnål igennem kartoflen, ca. 1 cm. fra den ene side

Når kødnålen er kommet hele vejen igennem

skæres der fra den modsatte sid snit ned i kartoflen, ca 3-4mm brede, ned til kødnålen
og trækkes derefter ud igen.

Lægges i et ildfast fad og smøres med smeltede smør eller flydende fedtstof og
drysses med timian og salt

Sættes i ovnen på 200gr. i ca. 60min. eller i Princessen på 180gr. i 45 min. og sammen
med bøfferne i pakker de sidste 15 min.

Server bøffen med hassel bagte kartofler og evt. salat eller surt
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Hakkebøf i folie med hassel bagte kartofler og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Let sprængt kalvetunge med sur/sød peberrodsauce og smørdampede spidskål
Next Post: Pastasalat med røget mørbrad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme