• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Avgolemono Græsk kyllingesuppe med citron

16. oktober 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Avgolemono er en klassisk græsk suppe, der er kendt for sin
cremede konsistens og forfriskende citronsmag. Denne suppe
er lavet med en base af kyllingebouillon, æggeblommer og citronsaft,
der kombineres for at skabe en fyldig og smagfuld suppe. Prøv denne
autentiske græske klassiker.
køkkenet kalder

Ingredienser: (3-4 pers.)
1 stk. kylling ca. 1350g
2 liter vand
2 stk. løg, delt på langs i både
2 stk. bladselleristilke, snittet fint
3 stk. laurbærblade
2 stk. gulerødder, snittet i skiver
2 kviste frisk timian
10 stk. sorte peberkorn
1½ tsk. Oregano, tørret
salt
1 dl. Langkornede ris
3 stk. æg
2 stk. citroner
salt og peber

Start med at koge kyllingen i vand sammen med de

delte løg, snittede bladselleristilke, skivede gulerødder
og salt i ca. 1 time, eller til kyllingen er gennem kogt og
mør.

Pil kødet af kyllingen og skær det i mundrette stykker

si suppen og hæld den tilbage i gryden
kom risene i. lad suppen koge et kvarter, eller til risene
er møre.
kom kyllingestykkerne i suppen

pisk æggene sammen med saften fra citronerne

hæld 3 dl. Af suppen over i æggeblandingen blandingen
mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og varm suppen op i

nærheden af kogepunktet mens der røres, suppen må
ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber
klar til servering med et godt stykke brød til.

Dagens tallerken, Avgolemono græsk kyllingesuppe med citron og flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 42
Next Post: Aktuelle madplan for uge 43 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme