Kylling a la Maryland, formodentlig forberedt med et bestemt fransk
twist, blev tilbudt på menuen af det berømte skib, Titanic – som
blev den sidste rejse i 1912.
Retten blev serveret på første klasse og muligvis anden klasse.
køkkenet kalder
Ingredienser: (6 pers.)
6 stk. udbenede kyllingebryst halvdele, skåret i halve på langs
5 dl. kærnemælk
125 g mel
2 stk. æg, pisket
100 g rasp, tør
6 spsk. + 3 spsk. smør, opdelt
Bechamelsauce:
2½ spsk. smør
2 spsk. mel
5 dl. mælk
1 tsk. salt
lidt frisk revet muskatnød
3 stk. modne, faste bananer, skrællet og skåret i skiver
Start med en stor skål og placere kyllingen i skålen
tilsæt kærnemælk, lad den marinere i køleskabet i ca. 1 time
Forvarm ovnen til 190 gr.
Smelt 6 spsk. af smørret i en stor bradepande
hæld kærnemælken fra kyllingestykkerne og kasser kærnemælken
Vend kyllingestykkerne i mel, æg og rasp
Læg kyllingestykkerne i bradepanden med det smeltede smør
vend kyllingestykkerne en gang under stegningen
Steges i 30 – 40 min.
Bechamelsauce:
tag en stor gryde og sæt den over medium varme
Smelt smørret og pisk melet i indtil det danner en jævn pasta
forsæt piskningen i ca. 2 min.
spæd gradvis med mælken
Pisk den godt igennem
Kog saucen op i nogle minutter, og pisk den glat og cremet
træk den fra varmen og smag til med salt og muskatnød
Banangarniture:
Smelt den resterende del af smørret på en stor stegepande,
medium varme. Sautér de tilberedte banan skiver i smør
indtil de bliver gyldenbrune.
Saml Kylling a la Maryland ved at arrangere 2 stykker af
kylling på en varm tallerken
Dryp med en smule bechamelsauce over kyllingen
Garnishing tallerkenen med nogle skiver af den sauterede banan.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kylling a la Maryland med bechamelsauce sauterede
banan og brød,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar