Quiche lorraine er i fransk madlavning en ovnbagt ret af æg og
mælk/fløde i en dejskorpe. Dejskallen kan bages, før de andre ingredienser
tilsættes. Det kan være røget fisk, kogt hakket kød, stegt flæsk, grøntsager
eller ost der ofte kommer i æggemassen, inden den bages. Quiche lorraine
er en åben tærte og kan pyntes
Med tomatskiver eller dejstrimler
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
180g hvedemel
160g smør
1 spsk. Koldt vand
Fyld:
125g bacon eller svinebryst
125g emmentaler, revet
4 stk. æg
2½ dl. Fløde
Salt og peber
1 spsk. oregano
Evt. revet muskat
Start med at smuldre smørret i melet, det er nemmest i foodprocessoren
Hæld dejen ud på et meldækket bord og saml dejen med en
spsk. koldt vand
Lad dejen hvile i ca. ½ time koldt (fryser)Udrul dejen og beklæd en smurt
tærteform med dejen
Ønsker man en sprød bund, forbages tærten ved 175gr i 10 min.
Fyld:
Riv osten
Skær sværen af baconet og skær det ud i små tern ca. 1x1x1 cm.
Svits det sprødt på en varm pande
Lad det afkøle lidt og kom det på tærtebunden sammen med emmentaler
Pisk æg og fløde sammen med oregano, smag til med salt, peber og
evt. revet muskat
Hæld det over bacon og osten i tærten
Bag quichen midt i ovnen ved 200gr i ca. 40 min. eller til den er gylden på toppen.
Så er det tid til servering, med en grøn salat til.
Dagens tallerken, Quiche Lorraine med grøn salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar