Turen gik til Sprogø med gode venner, der blev jeg spurgt
om hvad er quinoa? Jeg anende det ikke, havde aldrig
hørt ordet før, men da det havde noget med mad at gøre,
måtte det undersøges.
Det er et meget sundt produkt, hovedsagelig til vegetarer
som ikke spiser kød, og så der jo ikke noget at sige til det.
Jeg er jo ikke den udprægede vegetar, jeg elsker kød.
Der er tre typer, hvid, rød og sort quinoa, rent ernærings
mæssig er der ikke den store forskel, dog siges der at de
mørke sorter smager af mere.
Quinoa har en god smag og pris.
Derfor laver vi boller i karry med quinoa (udtales kvinoa og
kan erstatte ris)
Ingredienser:(2 pers)
Kødboller.
600 g kalv/flæskefars
Peber Salt
1 stk løg, fintrevet
1,5 dl hvedemel
2 stk æg
2,5 dl mælk
sauce
1 stk løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 stængler bladselleri, hakkede
1 stk æble, revet
1 spsk ingefær, revet
Lidt olivenolie til stegning
1 – 2 spsk stærk karry
3,5 dl grøntsagsbouillon eller vand
2 dl mælk
Salt
125 g quinoa
3 dl vand
salt
Vi starter med at røre farsen sej med salt og peber, når farsen
er sej tilsætte løg, mel, æg og mælk, rør det godt sammen og
sæt det på køl i en ½ time gerne mere.
Hak løg, hvidløg, bladselleri, riv æblet og ingefær
Sautér løg, bladselleri, hvidløg, æble og ingefær i lidt olie i
en varm gryde. Det må ikke tage farve, kom karryen på
og lad den riste med et par min.
Tilsæt bouillon og mælk og lad saucen koge under låg i 15 min.
Grøntsagerne skal være helt møre. Blend saucen med en
stavblender eller i en alm. blender, kom det tilbage i gryden
og lad det koge op, smag til med salt og peber.
Sæt en stor gryde over varmen med 1 – 1½ l vand tilsat lidt salt.
Sæt en lille gryde over varmen med 3 dl. vand tilsæt lidt salt.
Når vandet i den lille gryde koger tilsættes 125 g quinoa og
det skal nu koge sagte i 15 min. Under låg, derefter er det færdigt.
Når vandet koger i den store gryde, skrues lidt ned og
farsen formes til kødboller i den størrelse som man nu
mener er passende, dumper dem i det varme vand.
Nu skal vandet bare skælve lige omkring kogepunktet.
Når kødbollerne dukker op til overfladen er de færdige og
lægges i et fad/skål nu varmes saucen godt igennem
og hældet over kødbollerne. Af denne portion bliver
der ca. 16 – 18 kødboller jeg deler dem gerne, halvdelen
til boller i karry og de anden halvdel til Lady og vagabonden
(opskriften er her)
Dagens tallerken, Boller i karry med quinoa,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar