• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa

16. juni 2016 by John Frøslev 1 kommentar

For nogle år siden var det på højeste mode, at lave pulled pork.
Et stykke nakkesteg godt indgnedet i en rub og grillet i mange timer,
så man kunne trække kødet fra hinanden med to gafler.  

I dag skifter vi nakkestegen ud med kyllingelår og grillen ud med
ovnen, og prøver det samme. Kan også laves på grill, hvis man kan
holde temperaturen på 140 gr. I et par timer.   
Er også godt i pitabrød.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:
1 – 2 fed hvidløg
50 g løg
1 spsk. Olivenolie
300 g kyllingelår
1 tsk. Paprika, røget
Salt og peber
70 g. Tomatpuré, koncentreret
3 spsk. Koldt vand
2 tsk. Honning
Et nip tørret chiliflager  
Salat.:
150 g gulerod eller persillerod
100 g grønkål, frisk eller spidskål
80 g pasta, butterfly
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamico, hvid
½ spsk. Fransk sennep, sød
Evt. toppet med salattern
Salt og peber
Tomatsalsa.:
100 g tomater
25 g skalotteløg
1 spsk. Timianblade
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sherryeddike/æbleeddike
Salt og peber
Start med at tage benet ud af lårene og fjern skinnet  
pil løg og hvidløg, hak dem fint

  sæt en pande over god varme med lidt olie

Svits løgene i olien, de må godt tage lidt farve
Tilsæt kyllingekødet, svits til det er brunet

Krydr med paprika, salt og peber

Tilsæt tomatpuré, vand, honning og evt. chiliflager  
Hæld blandingen i et ildfast fad med låg

Bag det i ovnen ved 140 gr i 2 timer under låg  

Når kødet er mørt, skilles det af med 2 gafler

Salat.:   Skræl guleroden og skær den i tynde strimler

Skær grønkål eller spidskål i meget tynde strimler  
bland grønkål og gulerødder godt sammen  
kog pastaen, køl ned og bland det i salaten  
rør marinaden sammen og hæld over inden serveringen  
smag til med salt og peber  
 
Tomatsalsa.:  
Skyl tomaterne, og hak dem fint  
Hak skalotteløg fint  
Bland tomat og løg med timian, olie og eddike

Smag til med salt og peber  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa

Previous Post: « Morfar’s koldskål med ristede havregryn
Next Post: Torskefilét med jordbærsalsa og nye kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme