• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Torskefilét med jordbærsalsa og nye kartofler

18. juni 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En let og hurtig sommer ret, er torskefilét med jordbærsalsa og nye
kartofler. Torsk eller atlantisk torsk er en fisk i torskeslægte tilhørende
torskefamilien gadidae.  

Torsk er vidt udbredt i det østlige Atlanterhav, i Nordsøen og i de indre
danske farvande. Den lever både i saltvand og brakvand, og lever
primært nær bunden. Torsken er vigtig for fiskeriet, men fangsterne er
gået betydeligt tilbage siden 1990.  

Torsk anvendes også til klipfisk. Kødet er lyst og har en eftertragtet
neutral smag i forhold til anden fisk, der indeholder mere blod i kødet.
Kødet er næsten hvidt og fast som hos kuller.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
600 g torskefilet uden skin
1 stk. citron
1 dl. Hvidvin eller æblemost
Salt og peber
Jordbærsalsa.:
1 stk. agurk eller squash
500 g jordbær
2 spsk. Sesamfrø
1 håndfuld frisk koriander eller kruspersille
Dressing.:
2 spsk. Fiskesauce
2 spsk. Sesamolie/rapsolie
Saft af 1 stk. lime
1 tsk. Sukker
500 g nye kartofler
Start med at gå fisken igennem, skær ukurante trevler fra  
Salt fisken i ca. 20 – 30 min  
Sæt kartoflerne over at koge, ca. 15 min. Til de er møre.

Halver agurken og skrab kernerne ud med en teske  
Skær agurken i små tern  
Rist sesamfrø på  en tør pande til de er gyldne  

Skyl og nip jordbærrene og skær dem i små tern

Vend agurk med jordbær, sesamfrø og hakket koriander  
Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp over salsaen  
Sæt salsaen på køl i ½ – 1 time  
Kom salsaen i en serveringsskål

Skyl fisken under koldt vand, så alt saltet forsvinder  
Dup fisken tør med køkkenrulle  
Skær fisken ud i portionsstykker

Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir  
Krydr med salt og peber  

Skær citronen i skiver og fordel på fisken  
Hæld hvidvin/æblemost ved og damp i ovnen ved 180 gr.
I ca. 10 – 15 min

Det er tid til at servere.

Dagens tallerken, Torskefilét med jordbærsalsa,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Torskefilét med jordbærsalsa og nye kartofler

Previous Post: « Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa
Next Post: Oreo – Is med stykker af Oreokiks »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme