![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0164k-56-16-164.jpg)
God gammeldags fynsk grydebøf som her fra midt i fyrrene
skal serveres med saucen hældt over og en god hjemmelavet
kartoffelmos til. Det var bestemt ikke hverdagsmad i 50’erne
i denne variation med oksefilet. Det far slet ikke helt let i 1944
at skaffe ingredienser til denne i øvrigt meget velsmagende ret.
I krigen var der rationeringer på mange ting.
køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0147k-56-16-147.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
500g Okseinderlår eller filet
2 spsk. fedtstof til stegning
2 dl. oksebouillon
2 stk. løg, hakket
2 stk. gulerødder, mellem
salt og peber
1 tsk. allehånde, stødt
2 spsk. maizena til jævning af saucen
Start med at skære kødet ud i skiver på ca. 7-8 mm tykkelse
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0151k-56-16-151.jpg)
banke kødskiverne godt og brun dem i hedt fedtstof på panden
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0154k-56-16-154.jpg)
læg de brunede skiver kød over i en gryde og tilsæt fond/suppe
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0153k-56-16-153.jpg)
lige så det dækker kødet.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0157k-56-16-157.jpg)
(jeg steger i en trykkoger og kan dermed halver stegetiden)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0158k-56-16-158.jpg)
de snittede løg brunes på panden og tilsættes til gryden, sammen
med tykke gulerodsskiver, salt og peber, en smugle allehånde.
læg låget på gryden og bøfferne simrer nu i 2 – 3 timer ved svag
varme til de er ekstra møre.
skyen hældes fra og jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand.
tag bøfferne over i en serveringskål og hæld saucen over.
serveres med en god kartoffelmos til.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0169k-56-16-169.jpg)
Dagens tallerken, Fyns grydebøf med kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar