• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brændende kærlighed med stegt flæsk, ristede æbler, asparges og forårsløg

27. maj 2019 by John Frøslev 3 kommentarer

Brændende kærlighed er en klassiker og det samme er Danmarks
nationalret stegt flæsk med persillesovs.
Her er det en kombination af begge retter tilsat lidt grønt,
men minus sovs, og det bliver det ikke ringere af.
Prøv det, det smager fantastisk.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1 kg. kartofler
2 dl. letmælk
25g smør
salt og peber
750 – 1000g stegeflæsk
½ bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
4 stk. æbler
2 – 3 spsk. sukker
1 spsk. smør
1 bundt krusepersille
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem møre i
usaltet vand, ca. 20 min.

lun mælken og smelt smørret i den lune mælk
Mos kartoflerne sammen med den lune mælk og smør
Smag til med salt og peber
Steg flæsket sprødt på en tør varm pande ca. 8-10 på hver side

Bræk den træde ende af aspargesene og skær dem i skiver på skrå

Skær forårsløg i tykke skiver på skrå
Smelt 1 spsk. smør på en ren pande og tilsæt asparges og forårsløg
Steg dem ved middel varme i ca. 5 min.
Tag asparges og forårsløg af panden
Del æblerne i både og fjern kernehuset

Tilsæt æblebådene til panden og steg æblerne ved god varme
Drys æblerne med sukker og steg til de moser lidt ud

Server kartoffelmosen toppet med asparges og forårsløg, stegt flæsk
Ristede æbler og et drys hakket persille.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Brændende kærlighed med stegt flæsk, ristede æbler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Skidne æg med nye kartofler
Next Post: Flamsk gryderet med svinekød og kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Flemming Fleoberg

    4. februar 2023 kl. 17:24

    Dejlig komponeret ret, sukkeret til æblebådene jeg brugte muscovado sukker Låner lige et af billederne

    Svar
    • John

      4. februar 2023 kl. 19:01

      Hej Flemming, Tak for din kommentar og det er helt OK mange hilsner John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme